Durázi Krisztofer bejutott a zsákolóverseny döntőjébe

Az U18-as 3X3 világbajnokság mai napján megrendezték a zsákolóverseny selejtezőit - Durázi Krisztofer simán került be a vasárnapi döntőbe.

A kazahsztáni U18-as 3X3 világbajnokság mai napján rendezték a harmadik "külön számot", a zsákolóverseny selejtezőit. 13 országból 1-1 fiú versengett azért, hogy bejusson a legjobb négy közé és ezzel a vasárnapi fináléba. A szabályok szerint 75 másodperc és maximum 3 kísérlet állt rendelkezésére mindenkinek egy sikeres zsákolásra. 5 zsűri pontozott 5-10 között, illetve ha nem sikerült 3-ból egyszer sem tömni, akkor 0-ssal, az 5 pontszám közül a legalacsonyabb és a legmagasabb kiesett, így jött össze egy érték. Két köre volt mindenkinek és az összesítés alapján számolták ki a sorrendet.

A magyar válogatottat Durázi Krisztofer képviselte, aki rögtön egy elég nehéz húzást mutatott be: Kerpel-Fronius Gáspár a palánk hátuljának passzolta a labdát, ő pedig a gyűrűtartó szekezet mögül indulva zsákolt egyet - 27 pontot kapott erre (egy 8-as és négy 9-es közül esett ki a 8-as és az egyik 9-es), és az egész verseny legmagasabb pontszámát kapta ezzel a két sorozat összes húzását figyelembe véve. A második körben szintén Kerpel-Froniusszal próbáltak meg egy összjátékot, de az első két alkalomra nem sikerült az ütemet eltalálni. Harmadikra váltott a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia játékosa, saját magának passzolta a labdát a palánkról, így tömött egyet. Erre 24 pontot kapott (négy 8-as, egy 7-es), így 51-gyel zárt amivel simán került be a fináléba. A szlovén Urban Omannal és a spanyol Alberto Perezzel kiemelkedtek, mellettük pedig a belga Zaccharie Mortant került még be a döntőbe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus