Durázi Krisztofer bronzérmes lett a zsákolóversenyen

Megrendezték az utolsó egyéni számot is az U18-as 3X3 világbajnokságon - Durázi Krisztofer csak egy extra kör után maradt le a nagydöntőről, de így is bronzérmet szerzett.

A kazahsztáni U18-as 3X3 világbajnokság utolsó egyéni számának, a zsákolóversenynek a fináléját rendezték meg magyar idő szerint 15:15-től. A selejtezőből bejutó 4 versenyzőnek 2-2 köre volt, ezek alapján a két legjobb induló jutott be a nagydöntőbe, ahol 3-3 zsákolást kellett bemutatniuk.

A belga Zaccharie Mortant, a spanyol Alberto Perez és a szlovén Urban Oman voltak a magyar válogatott Durázi Krisztofer ellenfelei. Durázi az első körben a legtöbb pontot kapta, számszerint 27-et, miután a palánk szélének feltett labdát zsákolta be - Mortant és Perez 24-24 ponttal zártak, Oman pedig 21-gyel. A második körben aztán a belga és a spanyol feljebb kapcsoltak, 27-27 egységet szereztek - Mortant egy 3X3 reklámtáblát ugrott át ehhez például. Durázi 24 pontot kapott úgy, hogy a levegőbe felpasszolt labdát fordulásból húzta be, Omannak pedig a három lehetőség nem volt elég egy jó húzásra, 0 pontot kapott.

Mindez azt jelentette, hogy Durázi, Mortant és Perez is 51 ponttal zárták az "elődöntőt", így jött egy plusz kör hármuknak. Mortant ezúttal egy embert húzott át, Perez tömése annyira nem volt látványos, mint a belgáé, Durázi pedig a palánkot is megütötte bal kézzel, miközben jobbal zsákolt. Ezúttal pontozás nem volt, de a zsűri úgy döntött, hogy Mortant és Perez jutnak a fináléba, Durázi tehát nem, de így is harmadik lett az összevetésben a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia játékosa. A döntőben egyébként ilyen magas pontszámok nem voltak, Mortant egy 26 és egy 22 pontos körrel is nyerni tudott Perez két darab 23-as mutatványa ellen - a harmadik sorozatot mindketten lenullázták.

Gratulálunk a bronzéremhez!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus