Durázi, Laczó és Ferenczi a 8-ba jutásról

Farkas Dávid technikai vezető igen hangulatátadó helyszíni beszámolója mellett a két fontos pillanatokban jól beszálló csere, Durázi Krisztofer és Laczó Levente nyilatkoztak az U16-os válogatott tegnap esti, Hollandia ellen aratott szoros győzelméről, melyen a nyolc közé jutását garantálta a B-divíziós Eb-n Ferenczi Tamás legénysége.

"A mérkőzés előtt 30 perccel megérkeztek a csarnokba a válogatottunkat elkísérő szülők. Egy teli kisbusszal érkeztek és hatalmas szurkolást nyújtottak a mérkőzés folyamán.

Hatalmas motivációval érkeztünk a csarnokba, mivel a képlet adva volt. Győzelem esetén a legjobb 8 között vagyunk, egy esetleges vereség után pedig a csehek elleni mérkőzés döntene a továbbjutásról.

Ennek megfelelően szinte extázisban melegítettünk és kezdtük el a mérkőzést.

9-0-at mutatott az eredményjelző pár perc után, ám tudtuk korántsem lesz ez egyszerű.

Hamar fel is jöttek a hollandok, sőt az első félidőben már 10 ponttal is elhúztak a narancsosok.

Félidőben, a tegnapihoz hasonlóan ismét rendrakás jött a fejekben és úgy láttam, a második félidőben nem nyerhet más, csak mi.

A második félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, szinte nem volt 4-5 pontnál nagyobb különbség. Az utolsó 2 percnek 2 pontos előnyről indultunk neki. Ekkor először a hollandok, majd mi dobtunk egy duplát. A hollandok 64 másodperccel a vége előtt 2 büntetőhöz jutottak, ám Lemke kihagyta mindkettőt, az ellentámadásból pedig Bence dobott egy hatalmas duplát a festékből.

Ezután jött egy támadás ott amelyből egy 2 pontos született, így 1 pontosra szűkült a hátrányunk, majd egy offenzíva itt, de ebből sajnos nem született kosár.

25 másodperc volt hátra, mikor a holland edző magához hívta fiait.

2 másodperccel a vége előtt Bruijnzeels dobása nem ért gyűrűt, a labda pedig Cheti kezében landolt.

Ekkor megszólalt a duda...!!! A mérkőzés végét, és a 8-ba jutásunkat jelző dudaszó!!!

Őszintén szólva 2 órával a meccs után már nem emlékszem, hogy ki kinek a nyakába ugrált... Hatalmas kő esett le mindenki szívéről, hiszen nem kevés munkába került ezen a mérkőzésen a győzelem megszerzése!

A találkozó után 15-20 percig az ünneplésé volt a főszerep, ám ezután a szakmai stáb tudatosított a srácokban, hogy a holnapi mérkőzés hatalmas fontossággal bír, hiszen a csehek elleni eredményt visszük magunkkal a középdöntőbe. Így aztán visszajöttünk a szállodába, megvacsoráztunk és a srácok lefeküdtek aludni.

Mindenkinek Köszönjük, aki a mai mérkőzésen gondolt ránk, szurkolt nekünk!

Személy szerint elmondhatom, fantasztikus érzés és hatalmas élmény volt a kispadról átélni egy ilyen győzelmet!!!

Folytatás vasárnap, 16:30-kor a csoportdöntőn, Csehország ellen!!!

HAJRÁ MAGYAROK!!!"

Ferenczi Tamás szövetségi kapitány értékelése a holland mérkőzés után:

Ma játszottunk eddig legjobban az Európa Bajnokság során, igazi csapatjátékot nyújtottunk.
Nagyon sok nehézséget el tudtunk viselni. A küzdőszellemért és győzni akarásért pedig maximális dicséretet érdemelnek a fiúk.

Durázi Krisztofer:
Remekül kezdtük a mérkőzést, hiszen 9-0-ra vezettünk, a negyed végére azonban feljöttek a hollandok, sőt a vezetést is átvették. A 2. negyedben nem koncentráltunk eléggé, így a félidőre is ők mehettek előnnyel. A 3. negyedben összekaptuk magunkat és szorossá tettük a mérkőzést, majd a 4. negyedben fej-fej mellett haladtunk és a végén a jobban koncentráló csapat nyert.

Laczó Levente:
Nagyon fontos mérkőzésen vagyunk túl. Fejben és védekezésben nagyon ott voltunk az egész mérkőzés során, ez segített győzelemhez minket. A sérülések ellenére, a kispadról beszállók is jól felvették a meccs ritmusát, úgy érzem kisebb hibáim ellenére nekem sem ment rosszul a játék.

Fotó: Farkas Dávid - MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus