Egy kis botlás után két óriási bravúr

Lányaink elszenvedték első vereségüket, fiaink viszont óriási bravúrt vittek véghez a kínai Nankingban zajló ifjúsági olimpián. A srácok sikerén felbuzdulva később a lányok is bemutattak egy óriási "huszárvágást" - legyőzték a címvédőt!

A lányok az eddig meglepően jól szereplő holland csapat ellen kezdtek, s váratlanul sima 18-8-as vereséget szenvedtek. Talán a tegnapi szünnap törte meg lányaink lendületét, akik igen gyengén dobtak a mezőnyből (6/27, 22%), s ennek megfelelően a távoli találati arány sem volt túl fényes (1/7, 14%). Csapatunk pontjain Nagy Dorottya és Tóth Tímea (3-3), valamint Aho Nina (2) osztozott, Simon Cintia Mónika ezúttal nem talált a kosárba. A hollandoknál viszont volt egy káprázatos egyéni teljesítmény, bizonyos Esther Fokke 9 perc alatt 12 ponttal - benne négy duplával, ami a hagyományos kosárlabdában tripla - terhelte meg csapatunk kosarát, s szabálytalankodni sem volt érdemes ellene, hiszen mindhárom büntetőjét értékesítette. A holland lány a tegnapi tripladobó versenyen azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy megnyerte a selejtezőt, a döntőben viszont már nem ment neki, ott az utolsó, 3. helyen zárt… sajnos most a jobbik, sőt tán a legjobb dobóformáját hozta. 

A lányok botlása után, időrendben a magyar fiú csapat lépett pályára az egyik nagy esélyes, a többek között a zsákoló bajnok Karim Mouliomot is felvonultató francia együttes ellen. Úgy tűnt, fiainknak kifejezetten jól jött a pihenőnap, hiszen egészen káprázatos távoli dobásmutatóval (7/9, 78%) bravúrt vittek véghez: 21-20-ra legyőzték a gall alakulatot. Mike János egészen elképesztő dobóformát fogott ki, hat távoli kísérletéből öt sikeres volt, s két pontot ért a csapatnak. Ő 11 pontot szerzett, Horváth Kristóf István 3-ból 2 távolit értékesítve ötig jutott, Kis Attila Raul három, Major Gergely pedig két nagyon fontos pontot tett a közösbe. 

Lányaink vereségük után a címvédő hazai, kínai csapat ellen léptek pályára - s feledtették a három órával korábbi kudarcot. Lehet, a fiúk bravúrja is erőt adott nekik: megverték a címvédőt. Az ifjú magyar hölgyek elsősorban hatékony védekezésüknek köszönhették a 14-11-es bravúros győzelmet, no meg a 9 pontig jutó Nagy Dorottya ellenállhatatlan játékának. Aho Nina négy, Tóth Tímea egy pontig jutott, Simon Cintia Mónika pedig a többiekhez hasonlóan a védekezésből vette ki részét. Amely már csak azért is nagyon hatékony lehetett, mert amíg a mi lányaink a mérkőzés során 26 alkalommal kísérletezhettek kosárra dobással, addig a címvédőnél ez a szám mindössze 18 volt. A kínaiakat legyőzni önmagában is óriási eredmény lett volna, ám azok után, hogy ezt a tornán elszenvedett első vereségük után tették s álltak talpra a lányok, még értékesebbnek tűnik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus