Elbukták a negyeddöntőt az U18-as lányok

Juhász Dorkát az első percben elveszítette, majd nagyot harcolt, de lemaradt az elődöntőről a magyar válogatott. 

U18-as női Európa-bajnokság, A-divízió, negyeddöntő

Magyarország - Belgium 56-59 (10-17, 12-16, 17-18, 17-8)

Magyarország: Lelik 9/3, Pusztai 10, Mérész 6, Gereben 8, Juhász -
cserék: Kányási 16, Karagits -, Dúl 7/3, Czukor -

Borzasztóan kezdődött a mérkőzés a mieink számára, mert szinte azonnal elveszítették Juhász Dorkát - a magyar csapat egyik legmeghatározóbb játékosa huszonnégy másodpercet tudott pályán tölteni, ezt leszámítva nélküle kellett megoldani a feladatot. A belga védekezés azonban ezúttal is jól zárt, nagyon nehéz dolguk volt Mérészéknek, nagyon hamar hat-hét pontos hátrányba kerültek, majd a második negyed elején a különbség elérte a tíz egységet. Ezen a nagyszünetig már nem is sikerült faragni, nem ültek a dobások, akadozott a játék, a távoli kísérletek közül egyet sem tudott értékesíteni válogatottunk, így pedig nem lehetett közelíteni - volt már tizenöt egység is a különbség, igaz, végül sikerült ez alatt maradni a húsz perc végén.

A harmadik negyedben sem jött meg az áttörés, 10-17 pont között mozgott a különbség, minden nagy kosárra érkezett belga válasz és ezt a játékrészt is elvesztették a mieink, úgy tűnt, hogy nem lesz már esélyük a fordításra. A záró etap elejét azonban nagyon megnyomta a társaság, Lelik triplája "berúgta a motort", érkezett egy 9-0-s roham és a távolság már is csak egy kosár volt - közben teljesen elfojtották Pusztaiék Belgium játékát. Vervaeték képtelenek voltak kijönni a sokkból, gyakorlatilag nem volt jó megoldásuk elöl, miközben a magyar csapat lendületbe jött és tovább folytatta a parádét - három és fél perccel a vége előtt Gereben duplájával már a vezetést is átvette. Itt aztán felocsúdtak a belgák, megtörték a jeget és megszerezték negyedbeli első pontjaikat, de a szoros végjáték már adott volt.

Ebből viszont nem jött ki jól a magyar válogatott: oda-vissza beesett egy-két büntető, de 56-57-nél Lelik közelije lejött fél perccel a vége előtt. Tizennégy másodperc maradt az órán még egy támadásra, de ebből sem született kosár, így hiába a negyedik elején bemutatott óriási hajrá - vereséget szenvedtek Gerebenék, így nem jutottak be a torna elődöntőjébe.

fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus