Elképesztő hajrával feljutottunk az A-divízióba!

Perl Zoltán 32 pontos meccsével Váradi Benedek nélkül, 15 pontos hátrányból felállva verte U20-as csapatunk Montenegrót! 

U20-as Európa-bajnokság, B-divízió, bronzmeccs

Magyarország - Montenegró 68-66 (15-23, 14-21, 18-16, 21-6)
Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum

Magyarország: Nagy B. -, Perl 32/3, Keller 5/3, Filipovity 5/3, Kővágó-Laska 2
cserék: Bán 8/6, Révész 4, Peringer -, Kósa 9/3, Andrássy 3/3

Váradi Benedek tegnapi sérülése nem jött rendbe, így a magyar csapat egyik legfontosabb játékosát kénytelen volt nélkülözni a mindent eldöntő mérkőzésen. A helyére Nagy Benedek került be a kezdőcsapatba, akire próbált minél nagyobb nyomást helyezni a montenegrói válogatott, de az első percekben jól játszott a csapat, Perl, Keller és Filipovity is gyorsan betalált. 11-14 után azonban meglépett Montenegró, egyre pontosabban dobtak Nikolicék, határozottan dolgoztak a palánk alatt, így egy nagy futással 23-15-ös előnyt építettek ki a játékrész végéig.

A kintről alapvetően gyengén dobó montenegróiak ellen zónavédekezésre váltottunk a második negyedben, de sok siker nem koronázta ezt a próbálkozást - parádésan dobott és nagyon jó ritmusban kosarazott ellenfelünk. A túloldalon Perl próbálkozott, de folyamatosan leütközték és nagyon megnehezítették a dolgát, így nagyon hamar 14-15 pontos hátrányba került a magyar válogatott. Ugyan Filipovity berámolt egy nagy triplát, majd Perl is dobott egy szép kettest, ez a tíz perc egyértelműen Montenegróról szólt, így 29-44-gyel mehettek nagyszünetre a felek.

A harmadik negyedben már gyakorlatilag egész pályás letámadást alkalmaztak a montenegróiak és Keller saroktriplája ellenére tartani tudták előnyüket. Nehezen tudtunk mit kezdeni és nem is dobtunk igazán jól, de a centereink javuló formát mutattak, Révész egy szép támadópattanóval és egy kosárral vétette észre magát. Perl mindent megtette és 17 ponttal zárta ezt a játékrészt, de csak a hajrában sikerül némileg feljebb zárkóznunk, de a betörésekből nagyon hasznosan játszó Bacovic révén kontrollálja a meccset Montenegró, 47-60-ról indult az utolsó negyed.

A záró etap elején úgy tűnt, hogy nem sokat tudunk faragni a hátrányon, hiszen Perl kettesére Popovic egy zsákolással válaszolt és jó két percig nem tudtunk pontot szerezni. Ekkor azonban megtört a jég, Kósa tempóját követően Perl gyorsan beszórt öt pontot, így 56-62-ig zárkóztunk, sőt, az Olaszországba igazoló játékos újabb két kosárral egészen két egységnyire hozta fel a mieinket. Innentől egészen extázisba került a közönség, Révész labdaszerzését követően ismét Perl volt eredményes, így másfél percel a vége előtt átvettük a vezetést - a döntő pillanatban Andrássy szedett le egy támadópattanót hat másodperccel a vége előtt és bár mindkét büntetőjét kihagyta, nem számított: elképesztő győzelemmel feljutottunk az A-divízióba!

Így a magyar válogatott a harmadik helyen zárta a hazai rendezésű B-divíziós Eb-t, ezzel pedig teljesítette a célkitűzést! 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus