Ellentétes stílusú ellenfelek

Lassan már egy évtizede, hogy 2005 januárjában autóbalesetben elhunyt, a Szolnokon, Sopronban és Szombathelyen is kosarazó román kiválóság, Antonio Alexe. A héten a róla elnevezett nagyváradi arénában vár nagy feladat U18-as leány csapatunkra. Bár tegnap nem játszott meccset, mégis fárasztó napon jutott túl Mészárosné Kovács Andrea együttese, amely a romániai B-divíziós Európa-bajnokságon veretlenül nyerve csoportját jutott be a legjobb 8 közé.

A Temesvárról Nagyváradra való utazás körülményei kicsit hasonlítottak a pár héttel ezelőtt az U17-es vb-n Klatovy és Plzen között végrehajtott "honfoglaláshoz". Temesváron közel 2 és fél órát kellett a szálloda folyosóján várni lányainknak s a stáb tagjainak a buszra. Nem elhanyagolható különbség viszont, hogy amíg Klatovyból Plzenbe röpke háromnegyed óra volt az út, addig Temesvárról három és fél óra alatt ért át a küldöttség Nagyváradra.

Ez utóbbi helyszínen összehasonlíthatatlanul jobbak a körülmények, mint amilyenek Temesváron voltak. ahol nem sokkal a csoportmeccsek előtt festették le a parkettát, s volt, hogy Kovács Andrea cipője is leragadt... Ami pedig kifejezetten komikusnak hatott, hogy egy esetben az egyik játékvezető is így járt:  futtában "lépett ki" lábbelijéből.

A jelek szerint ilyesmitől Nagyváradon nem kell tartani. Az új helyszínen, a már említett Antonio Alexe Sportcsarnokban már este edzettek a lányok, akik ma az angolokkal, holnap pedig Izraellel játszanak.

A két rivális egymás elleni összecsapását élőben tekintette meg csapatunk szakvezetője, aki a következőket mondta a két együttesről: - Az angol egy nagyon jó szerkezetű, magas csapat, amely erőlteti a mélységi, a palánk alatti játékot. E csapat ellen nagyon fontos lehet a szervezett védekezés és a lepattanók megszerzése. Izrael pont ellenkezőleg egy szinte egész meccsen letámadó, fürge, agresszív játékosokból álló, igen kellemetlen stílusban védekező együttes, amely támadásban az akciók gyors, rendezetlen védelem elleni befejezéseire törekszik. Nehéz dolgunk lesz mindkét riválissal szemben, de a cél eléréséhez őket is le kell győznünk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus