Élőben az U16-os lányok Európa-bajnoki döntője

Történelmi mérkőzést játszik válogatottunk 20:45-től: az Európa-bajnoki címért száll harcba. 

A magyar U16-os női válogatott 1976 után játszhat újra Európa-bajnoki döntőt, míg a házigazda franciák 2007-ben jártak ilyen magasságban utoljára. Hatalmas dolgot vitt véghez csapatunk azzal, hogy eljutott ide, de ha már itt van, egyáltalán nem feltartott kezekkel fog csatába vonulni - igaz, azért Franciaországban, egy döntőben megverni a francia csapatot borzasztóan nehéz feladatnak tűnik.

Azonban ahogy a gallok, úgy a mieink is 100%-osak eddig, egyik csapat sem kapott még ki a torna során, és a legtöbb mutatóban nagyon hasonló teljesítményt nyújtott eddig. Azt érdemes kiemelni, hogy a franciáknál három játékos is ott van a top tízben a pontátlagot tekintve, Zoe Wadoux egyenesen harmadik, vannak olyan játékosaik, akik kiemelkedőek egyénileg - Angyalék viszont csapatként brilliánsak amellett, hogy a kiváló egyéni teljesítményeket itt is lehetne sorolni.

Gigászok csatája lesz ez az összecsapás, egyértelmű, hogy az U16-os A-divíziós Európa-bajnokság két legjobb válogatottja találkozik - a labdát 20:45-kor dobják fel és az alábbi linken élőben lehet követni:

fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus