Élőben az U20-as lányok szerbek elleni nyolcaddöntője

U20-as női válogatottunk ma 21:45-től Szerbia ellen játszik a korosztályos, A-divíziós Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

Ma elkezdődött az A-divíziós, U20-as női Európa-bajnokságon az egyenes kieséses szakasz, a nyolcaddöntőket rendezik a mai napon.

A magyar válogatott Franciaországot simán győzte le, majd nagyjából hasonló különbséggel kapott ki Szlovéniától, hétfőn azonban a bosnyákokat is megverte Cziczás László együttese, így a C-csoport második helyén végzett holtversenyben a bosnyákokkal és a franciákkal. A D-csoport harmadik helyezettje vár így a mieinkre, amely nem más, mint a szerb nemzeti csapat - ők az oroszok és a hollandok mögött, a törököket megelőzve lettek harmadikak saját négyesükben 1-2-es mérleggel.

Szerbiáról ki kell emelni, hogy amíg mi három egészen nagy különbségű találkozót vívtunk, ők három borzasztóan szoros meccsen vannak túl, hiszen a csoportot végül hibátlan mérleggel megnyerő Oroszországtól csak 3 ponttal kaptak ki, ugyanilyen különbséggel verték Hollandiát, Törökországtól viszont 4 pontos vereséget szenvedtek. Mindhárom összecsapás első felében, legalábbis az első másfél negyed után ők álltak jobban - elég jól kezdik a meccseket, ettől most sem szabad megijedni. A tripláik egyelőre egyáltalán nem sülnek (25.7%), és rengeteg eladott labdával dolgoznak (21.0 meccsenként), de az jelenthet igazi nehézséget, hogy több jó játékosuk is van, nem nagyon lehet külön készülni senkire.

A mieink hullámzó játékot mutattak eddig, de főleg a franciák elleni győzelem adhat bizakodásra okot. A csapatjátékkal abszolút nincs gondja a lányoknak (20.0 gólpasszra 12.0 eladott labda), a triplák is jó hatásfokkal esnek (37.5%), és többen 50% környékén vagy afölött dobnak, ami döntő lehet ezen a találkozón. A kérdés a pattanózás lesz, ebben a szerbek jobbak, de az ellenfelek nem ugyanazok voltak, így messzemenő következtetéseket nem kell levonni belőle. Nehéz meccsre lehet számítani Szerbia eddigi mérkőzései alapján, de az eddig látott játék biztató előjel volt az egyenes kieséses szakasz előtt.

Élőben ezen a streamen nézhetitek majd a mérkőzést:

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus