Európa-bajnoki ezüstérmesek az U16-os lányok!

Jól kezdett, de végül nem bírt a hazai pályán játszó Franciaországgal válogatottunk - így is szenzációs eredményt ért el. 

U16-os női Európa-bajnokság, A-divízió, döntő

Franciaország - Magyarország 63-55 (8-13, 18-11, 23-13, 14-18)

Magyarország: Angyal 2, Mányoky 9/6, Wentzel 7, Tóth 8, Varga 7/3
cserék: Vári -, Madár 4, Dombai 16/6, Vincze 2, Budácsik -, Boros -, Szirony -

Döntőhöz méltó, kemény játékkal indult a találkozó, szoros, fegyelmezett, hatékony védekezést mutattak be a csapatok és ebből öt ponttal a magyar válogatott jött ki jobban - a franciák nem nagyon találtak ellenszert, csak Wadoux két remek dobása miatt maradtak közel. A második negyedben is folytatódott a magyar remeklés, Mányoky tripláját követően tíz pontra nőtt a különbség, Franciaország öt perc alatt két egységet tudott feltenni a táblára. A nagyszünet előtti percekben azonban megtört a jég, a gallok elindultak, ismét villant Wadoux és Rupert, összességében egy 16-4-es rohammal zárták le a félidőt, ezzel pedig fordítottak - hirtelen szétesett az addig szenzációs magyar védekezés és hátrányba kerültek Angyalék.

A fordulás után sajnos a játék képe olyan maradt, mint amilyen a nagyszünet előtt volt - fokozatosan nőtt a francia előny, ellenfeleink nagyon elkapták a ritmust támadásban. Ennek köszönhetően hamarosan már tíz egység volt közte, majd tovább nőtt a távolság - ültek a gall triplák, szórták a pontokat. A záró etapra már nagyon nehéz helyzetbe került a magyar csapat a tíz ponttal elvesztett harmadik negyedet követően, de Dombai vezérletével még egyszer megpróbált felzárkózni. Néha sikerült is bemenni tíz egység alá, de áttörést nem tudtak elérni a mieink, a franciák lemenedzselték a hátralévő időt, így maradt az ezüstérem.

Ezzel együtt hatalmas teljesítményt nyújtott válogatottunk ezen az Eb-n, hiszen Európa második legjobb csapataként zárt!

fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus