EYOF: A lányok megint nyertek, a fiúk vereséget szenvedtek

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál második játéknapján a magyar lány válogatott második meccsét is megnyerte, nagyon simán győzte le a cseheket, a fiúk viszont elrontották a Litvánia elleni első félidőt, így vereséget szenvedtek.

Fiúk, B-csoport, 2. forduló
Magyarország (0-2) - Litvánia (2-0) 65-81 (6-17, 8-31, 25-17, 26-16)

Magyarország: Kopácsi 2, Balsay, Pallai 6/3, Kovács 10, Fekete 0.
Csere: Lukács 9/3, Kiss, Verasztó 2, Filipovity 15/3, Pintér 8/6, Kármán 6/3, Dokmanovic 7/3.

Az litvánok legjobb dobói: Vaistaras 17, Blazevic 13, Jermojalevas 9.

A meccs teljes statisztikája!

Horváth Orsolya technikai vezető beszámolója:

A két csapat kezdeti "ismerkedése" után a litván csapat gőzerőre kapcsolt, keményen védekezett, pontosan és hatékonyan támadott. Gyorsan állva hagyta nemzeti együttesünket, és 11 pontos előnyre tett szert a negyed végére. A második negyedben folytatódott a magyar csapat mélyrepülése, hitehagyottan, enerváltan játszottunk. Ellenfelünk tetszőlegesen, ellenállás nélkül érte el pontjait. A második félidőre egy teljesen más csapat jött ki az öltözőből, lelkesen játszva, agresszíven védekezve, és ebből adódóan ritmusos támadásokat vezetve megkezdte a felzárkózást, ami ekkor még szinte lehetetlennek tűnt. A folytatásban is tudtuk tartani az általunk diktált ritmust, és az utolsó két negyedet megnyerve 16 pontos vereséget szenvedtünk.

Váradi Attila - vezetőedző: Túltiszteltük nagynevű ellenfelünket, gyengén, hitehagyottan játszottunk az első félidőben. A folytatásban azonban megmutattuk, hogy képesek vagyunk komoly csapatok ellen is jó teljesítményekre. A következő napok mérkőzéseire elsősorban mentálisan kell sokkal jobban felkészülnünk.


Lányok, A-csoport, 2. forduló
Magyarország (2-0) - Csehország (0-2) 87-38 (25-3, 19-14, 21-13, 22-8)

Magyarország: Angyal 7/3, Mányoky 6, Wentzel 14, Varga 14, Budácsik 4.
Csere: Tóth 12, Dombai 9, Boros 8, Vincze 4, Vári 8, Szirony -.

A csehek legjobb dobói: Merhautova 9/3, Poganyova 6, Vidrova 6.

A meccs teljes statisztikája!

Lényegében a találkozó legelején megnyertük a mérkőzést, a végül dupla-dupláig (14 pont, 12 pattanó) jutó Varga Alíz vezetésével ugyanis támadásban is kifejezetten jól kezdtünk, a védekezésünk is parádés volt, így bő hat perc elteltével 17-0-t mutatott az eredményjelző. Merhautova egy triplával törte meg a csehek kosárcsendjét, de a negyed második fele inkább a Dombai Réka, Vári Zita, Boros Júlia trióról szólt, 22 ponttal vezettünk már 10 perc játék után (25-3). Ezt a tempót nyilván nem lehetett végig tartani, de látszódott, hogy Mészárosné Kovács Andrea csapata egyszerűen jobb erőkből áll, támadásban és védekezésben is végig jobb teljesítményt nyújtottunk ellenfelünknél. Az utolsó negyed elején még Wentzel Nóra vezetésével megint rátettünk egy lapáttal, a végig nagyon hasznosan (12 pont, 6 szerzett labda) játszó Tóth Franka is betalált, és végül 87-38 arányban nyertünk.

Ez azt is jelenti, hogy két meccs után két győzelemmel állunk, és nagyon komoly esélyünk van arra, hogy megnyerjük a csoportot, hiszen az eddigi mérkőzések alapján nagyjából a csehek szintjén lévő Litvánia lesz az ellenfelünk.

Foto, Slide - EYOF Győr 2017 - Mészáros Mátyás

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus