Ezúttal a szlovének legyőzték U16-os fiú csapatunkat

A Slovenj Gradecben megrendezett második felkészülési mérkőzésen a házigazda szlovének a középső két negyedben nőttek U16-os fiú válogatottunk fölé, és végül 85-74 arányban nyertek.

Horváth Orsolya beszámolója:

Felkészülési mérkőzés, Slovenj Gradec – 2. mérkőzés 
Szlovénia U16 – Magyarország U16 85–74 (17-20, 26-15, 25-18, 17-21)

Magyarország: Somogyi 17/9, Dancsecs 2, Frank 9/6, Meleg 4, Fazekas 6. Cs: Polster 6, Kelenföldi 4, Varga 5/3, Sitku 3, Tóth 12/3, Takács, Kovács 6.

Mindkét csapat pontatlan támadásokkal és sok védekezési hibával kezdte a mérkőzést. Ebben a szakaszban a magyar csapatnak sikerült néhány pontos vezetéshez jutnia. A második negyed közepétől a házigazdák fokozatosan magukra találtak és a félidő végére 8 pontos előnyre tettek szert. A második félidőt a szlovénok kezdték nagyobb agresszivitással védekezésben, és támadásban rengeteg könnyű kosarat szereztek az ebben az időszakban nagyon gyengén védekező magyarok ellen. A negyed közepétől a cseréből érkező magyar játékosok nagyobb sebességre kapcsoltak, harcosságban, küzdeni tudásban felvették a versenyt ellenfelükkel, melynek eredményeként az ekkorra már 20 pontos előnyt fokozatosan sikerült csökkenteni. Összességében megérdemelt szlovén győzelem született.

Váradi Attila vezetőedző: Jól kezdtük a mérkőzést, de nem tudtuk megismételni a tegnapi bravúrt. Ez első sorban védekezésbeli rossz hozzáállásunknak és sok esetben pontatlan, nem kidolgozott támadás vezetésünknek volt köszönhető. Nagyon tanulságos mérkőzés volt, ha az Eb-n eredményesen akarunk szerepelni, akkor minden mérkőzésen azonos erőbedobással és végig kontrolláltan kell játszanunk. Hétperces rövidzárlatunkat használta ki ellenfelünk, és ezen a mérkőzésen behozhatatlan hátrányba kerültünk.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus