Fárasztó pihenőnap

Azon túlmenően, hogy át kellett buszoznia Klatovyból Plzenbe, elég zaklatott, fárasztó volt eddig veretlen U17-es leány válogatottunk második pihenőnapja a csehországi korosztályos világbajnokságon.

A küldöttséget reggel 8-kor szinte kipaterolták a szállásról, mondván hogy ki kell takarítani a következő, érkező csapatoknak, így a mieink szinte futólépésben hagyták el szobáikat ahelyett, hogy reggeli után szép kényelmesen csomagoltak volna össze. 9-kor elindult a társaság Plzenbe.

A jelek szerint ott azért nem volt ilyen katonás rend, s ennyire sürgős a távozás. A világbajnokságon szereplő honfitársaink nem kaptak szobakulcsot, mivel onnan akkor kászálódtak ki a Klatovyba nem túl nagy intenzitással "igyekvő" szlovákok...

A magyar küldöttség egy órát várakozott a hotel halljában, s végül a szobák helyett a plzeni csarnok felé vette az irányt. Azaz vette volna, de közel fél órát késett a busz, még szerencse, hogy Kanada úgy döntött: nem edz. Így tudtak egy órát tréningezni fiataljaink. Visszatértek a szállásra honfitársaink, s akkor a lányok többsége, kettejüket leszámítva, végre megkapták a szobakulcsukat. Két lány és a vezetőség még mindig nem.

Már eddig is "kijutott a jóból" lányainknak, de a megpróbáltatásoknak korántsem volt még végük... Ebédnél ugyanis egyetlen szelet húst kaptak a játékosok... A vezetőknek már lényegében mindegy volt ezek után, de a rengeteg energiát elhasználó ifjú hölgyeknek bizony elkelt, járt volna... világbajnoksághoz nem igazán méltó az egész.

Amikor a stáb tagjai is végre valahára megkapták a szobáikat, Kovács Andrea és Szentendrei Áron elkezdett videózni, Japán játékát tanulmányozni. A szakmai konklúzió a következő: alapvetően a koreaihoz hasonló a Japán stílusa, csak jóval pontosabban s talán kevésbé tiszátalanul játszik, mint a mieink korábbi ellenfele. Az agresszív letámadás itt is meglesz, de Japán játéka kulturáltabb, mint Koreáé, tehát nehéz meccs vár lányainkra a négy közé jutásért. Azokra a lányokra, akik délután is edzettek egyet. Ha addig semmi, akkor már a hazatérés sem ment simán, ismét késett vagy fél órát a csapatot szállító busz...

A sok viszontagság után egy örömhírről is beszámolhatunk a csapat háza tájáról: megérkezett Plzenbe az a Tóth Tímea, akinél a világbajnokságra való indulás előtti napon egy orvosi vizsgálat során diagnosztizáltak olyan rendellenességet, amelynél gyors beavatkozásra volt szükség. Reméljük, a fölöttébb fárasztó pihenőnap után a csapatért a helyszínen vagy itthonról szorítókkal együtt győzni és az elődöntőbe jutni látja majd pénteken 13 órától az eddig veretlen csapatot.

Foto, Slide - MKOSZ, Sándor Ádám

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus