Fontos tapasztalatokkal gazdagodott az U18-as válogatott

Ferenczi Tamás, az U18-as fiú válogatott szövetségi kapitánya értékelte a nyíregyházi Bige Holding-kupán látottakat.

Farkas Dávid, az U18-as válogatott technikai vezetőjének "tollából":

"Ausztria: A mérkőzés során extra dobószázalékot nyújtottunk, emiatt hamar nagyarányú vezetésre tettünk szert. A második félidőben néha könnyelműen játszottunk, így nyugati szomszédjaink felzárkóztak, ám győzelmünk egy pillanatig nem forgott veszélyben.

Szlovákia: Védekezésben jó teljesítményt nyújtottunk, ezt mutatja 62 kapott pontunk. Az egyéni védekezésünkben és csapat védekezésünkben is sikerült azokat a dolgokat megvalósítani, amiket a mérkőzés előtt elterveztünk.

Románia: A románok ellen felforgatott összeállításban szerepeltünk, több játékosunk kisebb betegséggel és sérüléssel küzdött, melyet nem akartunk kockáztatni. Ellenfelünknél hasonló okokból szintén hiányzott pár játékos, valamint a tornán nem szerepelt kettő külföldön játszó játékosuk. Ennek ellenére egységes csapat benyomását keltették, jó dobószázalékkal fűszerezve. Sajnos mi nehezebben viseltük el kulcsjátékosaink hiányát és szinte a mérkőzés egészében futottunk az eredmény után. 2:50-nel a vége előtt 16 pontos hátrányról sikerült egy hatalmas hajrát produkálnunk a srácok óriási győzni és küzdeni akarásával, ám 5 másodperccel a vége előtt sajnos a győzelem megszerzéséhez nem sikerült az utolsó támadásunkat kosárral befejezni.

Nagyon jó körülmények között dolgozhattunk a Héraklész válogatott héten, Nyíregyházán, ahol 7 edzésen és 3 mérkőzésen vagyunk túl. Az edzések alatt próbáltuk az eddig tanult taktikai alapelemeket elmélyíteni, valamint támadásban és védekezésben is új dolgokat gyakorolni. Fontos volt, hogy azok a játékosok, akik először szerepeltek a keretben, gyorsan és hatékonyan végre tudták hajtani ezeket az elemeket.

A három mérkőzésünk célja az volt, hogy megfelelően tudjuk rotálni a csapatot, mindenki megfelelő játékidőt kaphasson azért, hogy meg tudja mutatni valós tudását. A tornán nem az eredményesség volt a fő szempont, ám úgy gondolom, a sikerek viszik előre a csapatot, így mindenképpen örülhettünk tornagyőzelmünknek. Nagyon hasznos három mérkőzésen vagyunk túl, ahol a kilátogatók is érezhették, milyen sebessége van egy U18-as nemzetközi mérkőzésnek, melyhez a magyar bajnokságban is hozzá kellene szokni. Összességében elégedett vagyok játékosaimmal, akik a 7 edzésen és a 3 mérkőzésen is maximumot próbáltak nyújtani és betartani azokat a védő és támadófeladatokat, amiket a szakmai stáb kért tőlük. Ezúton is köszönjük a Bige Holding, valamint a Nyíregyházi Kosársuli segítségét, hogy megrendezték ezt a kiváló nemzetközi tornát.

A szakmai stáb a hétvégén jelen lesz a debreceni U21-es döntőn, valamint a jövő hétvégi U18-as pécsi döntőn is, ahol a nyári felkészülést elkezdő lehetséges 16-os keretet térképezik fel."

Végeredmény: I. Magyarország II. Szlovákia III. Ausztria IV. Románia

All Star: Doktor Péter (Magyarország), Nandor Kuti (Románia), Demeter Attila (Magyarország), Sarna Patrik (Szlovákia), Marek Dolezaj (Szlovákia)

Különdíjat kaptak a csapatok vezetőedzői: Horst Leitner (Ausztria), Richard Duris (Szlovákia), Goran Vrkic (Románia), Ferenczi Tamás (Magyarország)

Fotó: A Nyíregyházi Kosársuli facebook oldaláról, ahol több kép is megtalálható a tornáról

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus