Fordulatos és drámai végjáték után estek ki a lányok

A spanyolok elleni negyeddöntőben hiába harcolt óriásit a magyar lány válogatott, és hiába fordított a mérkőzés legvégén, 12 másodperccel a lefújás előtt, mégis kikapott Spanyolországtól 11-10-re, így nem jutott az elődöntőbe az U18-as 3X3 világbajnokságon.

U18-as 3X3 világbajnokság, Kazahsztán, Negyeddöntő
Magyarország - Spanyolország 10-11

A spanyolok szereztek vezetést egy középtávoli tempóval, de Mérész Beatrix egyenlített büntetőből még az első percben. A második perc elején újra Sapnyolország volt eredményes, a testi erejét használta ki ellenfelünk, majd a palánk alá betett labdát jó ütemben tette fel a spanyol lány, kettővel vezettek két perc játék után (1-3). Újra a palánk alatti magassági fölényre utaztak a hispánok, támadásban pedig nem sikerült megtalálnunk az ellenszerüket. Török a negyedik perc végén nagyon fontos kettest dobott, ezzel mozdultunk el a holtpontról (3-4). A spanyolok egy nehéz ziccert értékesítettek a meccs felénél, de a pontgyártás nagyon megállt mindkét oldalon. Újra ellenfelünk volt eredményes, de Kányási Veronika azonnal válaszolt még a hatodik perc végén (4-6).

Büntetőből talált be Spanyolország, majd a palánk alól is, 3:40 volt hátra, amikor 4 ponttal húztak el (4-8). Nagy küzdelem és kevés kosár volt, ahogy szokták mondani, "a játék küzdő jellege dominált". A spanyolok nagyon jól védekeztek, de Kányási büntetőből közelebb hozta a mieinket két és fél perccel a vége előtt (5-8). Mérész talált be középtávolról, a spanyolok azonnal válaszoltak, Gereben Lívia kettesével viszont másfél perccel a vége előtt 1 pontra közelítettük meg őket, majd Gereben fél perccel a vége előtt egyenlített egy nehéz ziccerrel, emberrel a nyakán (9-9). 12 másodperccel a vége előtt Gerebent faultolták, ő bedobta az első büntetőt, a másodikat viszont kihagyta, a spanyolok leszedték a pattanót, a sarokból pedig bedobták a kettest, ezzel nyertek 11-10-re, elképesztően fordulatos és drámai végjáték után.

Ezzel sajnos válogatottunk nem jutott be az elődöntőbe - ettől függetlenül jól játszottak és nagyot harcoltak az egész tornán, két 16 éves játékossal is a legjobbak közé tartoztak. Ez most a spanyolok ellen ha csak hajszállal is, de nem volt elég.

A magyar csapat pontszerzői: Gereben 4, Török 2, Mérész 2, Kányási 2.

Még érdekeltek vagyunk két ügyességi számban, hiszen Füzi Róbert a dobó-, Durázi Krisztofer pedig a zsákolóverseny döntőjében vesz majd részt - élőképpel ezen a linken nézhetitek majd ezeket az eseményeket, és az időpontokat is megtaláljátok itt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus