Füzi Róbert a dobóverseny döntőjébe jutott

Füzi Róbert a férfi mezőny második legjobb tagjaként bejutott a kazahsztáni U-18-as 3X3 világbajnokságon a dobóverseny döntőjébe.

Ma délután, a magyar válogatott brazilok elleni győzelmét követően megrendezték a dobóverseny selejtezőjét a kazahsztáni U18-as 3X3 vb-n. A szabály az volt, hogy időkorlát nélkül kellett 10-et dobni középről, minden válogatottból 1-1 lány és fiú indulhatott, és a két legjobb lány, valamint a két legjobb fiú jutott a fináléba.

A lányoknál a lengyel Weronika Nowakowska, valamint a kínai Ze when Zhou kiemelkedtek, 7-7 bedobott hármasuk volt a 10 kísérletből - a mögöttük lévő legjobbak 5-5-tel végeztek. Gereben Lívia 4-et dobott be, így ő nem jutott be a fináléba. A fiúknál az új-zélandi Hamish McDonald a két lányhoz hasonlóan 7-tel végzett, mögötte azonban 6 ponttal Füzi Róbert volt a legjobb (30.04 másodperc alatt), így a magyar válogatott játékosa is ott lesz a döntőben.

A finálét más szabályok szerint rendezik: 18 dobása lesz mindenkinek: 5 db 45 fokról balról, 5 db 45 fokról jobbról, 5 db középről, valamint 3 db a pálya végéből. A triplavonalról dobott kísérletek 1-1 pontot érnek, az "egész" pályások pedig 2-2-t. Az időt mérik, és aki a legtöbb pontot dobja a leggyorsabban, az nyeri az egészet, tehát a két nem egymás ellen versenyzik - ez az egyetlen ilyen szám, hiszen a zsákolóversenyt a fiúknak, az ügyességit pedig a lányoknak szervezik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus