Győzelemmel indítottunk az A-divízióban

Kevéspontos meccsen, a fontos pillanatokban higgadtan játszva nyerte meg első találkozóját az A-divíziós Európa-bajnokságon az U20-as csapatunk Nagy-Britannia ellen. A prímet a rendkívül hasznosan játszó Simon, Perl és a négy triplát is értékesítő Váradi vitte, de fiaink csapatként bizonyultak jobbnak a szigetországiaknál.

U20-as Európa-bajnokság, A-divízió, A-csoport:

Magyarország - Nagy-Britannia 53-44 (10-10, 15-17, 16-8) 

Legjobb dobók.

Magyarország: Váradi 14/12, Bognár 10/3, Perl 9/6

Nagy-Britannia: Bigby-Williams 12, Young 10/6, Lawson 8

Alaposan bekezdett Váradi Attila csapata, hiszen alig három perc alatt ellépett 9-2-re, ez idő alatt pedig három eladott labdába hajszolta bele a brit válogatottat. Innentől azonban (ki hitte volna?) összesen egy Bazsó-büntetőt tudtunk felmutatni a negyed végéig - sorozatban tizenkét dobást rontottunk el, zárszóként Perl Zoltán tempóját blokkolta a rendkívül hasznosan játszó Bigby-Williams.

A második negyedet sokkal jobban kezdte csapatunk, Váradi Benedek alig két perc alatt két hármast is betermelt, amire ugyan Spencer válaszolt szintén kintről, a magyar játékos alig egy perc múlva ismét beköszönt kintről, így pillanatok alatt elérte a 14 pontot - a csapat összesen 19-nél tartott ekkor. A briteknek is ment a támadójáték ezekben a percekben, így Váradi extra dobóformája ellenére nem sikerült igazán meglógnunk. A szigetország válogatottja egyre többször került be a festékbe és tudott zsákolni, de egészen a negyed utolsó percéig őriztük két-három pontos előnyünket. A félidő zárásaként azonban két extra kosarat is szereztek a britek, előbb Bigby-Williams tett vissza egy támadópattanót, majd a legvégén egy eladott labdából Spencer szerzett könnyű kettest - 27-25-re már ők vezettek a szünetben.

A nagyszünet után a nagyon hasznosan játszó Simon pontjaival azonnal megfordítottuk a találkozót és bár újabb könnyű zsákolások következtek Nagy-Britanniától, a felek fej-fej mellett haladtak. A pontok itt sem záporoztak, ebben a tíz percben mindössze nyolc egységet szereztek a britek - az utolsó szűk négy percben csupán kettőt. A negyed végén higgadtak tudtak maradni a magyar csapat tagjai, előbb Bazsó értékesített két büntetőt, majd Csákvári szép védekezése után szerzett kosarat, végül Simon tett vissza egy támadópattanót, így hat pontos fórral fordulhattunk a záró etapra.

Hét és fél perccel a vége előtt Bán hármasával 44-37-re vezettünk, majd közel két percig nem született kosár. Ez a mi malmunkra hajtotta a vizet, különösen, hogy Perl Zoltán dobott erre egy hármast, majd közelről is betalált, így hiába tudott válaszolni a brit válogatott, nyolc pont körüli előnyünket sikerült tartani. Három perccel a lefújás előtt Young bevert egy triplát, amivel még látótávolságon belülre rántotta vissza csapatát - de ezzel el is lőtték az utolsó puskaporukat.Simon labdaszerzését két perccel a vége előtt Bognár bezsákolta, itt már óvatosan ki lehetett mondani, hogy megvan - hogy aztán két elrontott brit triplával később már hangosabban is kijelenthessük.A végén Perl még bedobott két büntetőt, így nem mindennapi sikert ért el csapatunk: meccset nyert az A-divíziós Európa-bajnokságon! 

Folytatás honlap 18:00-kor a házigazda görögök ellen.

Váradi Attila vezetőedző:
Gratulálok a csapatnak, nagyon kemény mérkőzésen nagyon nagyot küzdöttek a fiúk. Védekezésünk kiemelkedő volt, egy jobb szerkezetű csapatot lepattanózásban is meg tudtunk verni de támadójátékunk hagyott kívánni valót maga után.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus