Győzelemmel zárta a csoportkört az U16

Váradi Attila csapata jó dobóformát mutatva verte meg Svájcot az utolsó csoportmeccsen, így a 9-16. helyért folytathatja az Eb-t.

U16-os Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör, 5. mérkőzés

Svájc - Magyarország 64-70 (12-15, 19-16, 17-18, 16-21)

Magyarország: Kiss 2, Katona 16, Fazekas Cs. 8/3, Füzi 2, Fazekas M. 15
cserék: Werner 4, Schafarek -, Ábrahám 11, Németh 3/3, Oroszi 3, Somogyi 6/6, Zsebe -

Jól kezdte a meccset a magyar csapat, az első két kosarat a mieink szerezték, bár bő egy perccel később kiegyenlített Svájc. Nem záporoztak a pontokat, a negyed második felébe fordulva Katona duplája után még mindig csak 7-6 állt az eredményjelzőn - nem rohantak a csapatok, de a dobások így sem ültek egyik oldalon sem. Mindkét csapat betörések után, a festékből szerezte pontjait, Schafarek eladott labdája után egy kissé meg tudtak lépni a svájciak - a játékrészt azonban egy 7-0-s etappal zártuk le, így 15-12-re a mieink vezettek az első negyed végén.

A második tíz percet is jól kezdte a Váradi-legénység, egy újabb 6-0-s rohamot vezényeltek le a srácok és Németh tripláját követően már a tízpontos határt ostromolta a különbség. Ezt később Fazekas duplájával sikerült is "megugrani", ám a negyed derekán sebességet váltott Svájc és sorozatos jó betörésekkel, jó dobásokkal faragták a hátrányukat. Ennek Ábrahám egy tempóval és Katona két büntetővel még megálljt tudott parancsolni, az utolsó két percben azonban már csak ellenfelünk szerzett pontot, így öt másodperccel a félidő vége előtt Marmondi ki tudott egyenlíteni (31-31).

Váltott kosarakkal indult a harmadik negyed, hiába vettük át a vezetést két perc alatt, Roullier azonnal felelt rá egy triplával és továbbra is Svájc járt előrébb egy gondolattal. Fazekas Máté remekelt a palánk alatt és hozta a pontokat, de ahogy megfordíthattuk volna a meccset, ismét jött egy svájci tripla - igaz, náluk már ketten is a padra kényszerültek faultgondok miatt. A hajrában aztán összejött a fordítás, Ábrahám kettese és Katona négy jó büntetője után Werner fejezett be kosárral egy leindítást, az utolsó szűk másfél percben pedig már nem született pont, így 49-48-as magyar vezetésről indult a záró negyed.

A mieink a negyedik játékrész elején húsz másodperc alatt két gyors kosarat szereztek, ez után pedig hosszú percekig nem került fel pont a táblára. Fazekas Csaba ugyan elrontott egy büntetőt, de a támadópattanó után beemelt egy triplát, a különbség kilenc pontra nőtt, időt kértek a svájciak. Ez hatott, közelebb zárkóztak, de Somogyi triplájával tartotta előnyét válogatottunk - sőt, az addig pont nélkül álló hátvéd azonnal beköszönt kintről még egyszer. Az utolsó percnek végül négypontos előnyből futhattunk neki, Roullier rontott triplája után Katona értékesített két büntetőt, majd Zoccoletti is mellé lőtt kintről, Füzi viszont nem hibázott a vonalról, erre pedig már érdemi válasz nem érkezett - győzelemmel zárta csapatunk a csoportkört és a 9-16. helyért folytatja az Európa-bajnokságot. 

Váradi Attila vezetőedző: 
Gratulálok a csapatnak, ezen a mérkőzésen küzdeni tudásból jelesre vizsgázott. Minden mérkőzésünkön a maximumot játszottuk, nem adtunk fel egy mérkőzést sem, ebben a sorozatban ezt így nagyszerű teljesítménynek értékelem. 

fotó és slide: Horváth Orsolya

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus