Győzelemmel zárta az Eb-t az U16

Ugyan a végén felkapaszkodtak az osztrákok, stabil játékkal sikerült győzniük Fazekaséknak - így a 13. helyen zárták a tornát. 

U16-os Európa-bajnokság, B-divízió, 13. helyért

Ausztria - Magyaroroszág 65-72 (13-14, 10-16, 13-20, 29-22)

Magyarország: Kiss 6, Katona 15, Fazekas Cs. 15/3, Füzi 12, Fazekas M. 12
cserék: Somogyi 9/6, Werner -, Zsebe -, Németh 3/3, Oroszi -

Jól indítottuk a találkozót, Füzi kétszer is eredményes volt é Szkutta révén csak bő három perc után tudott először pontot szerezni Ausztria. A negyed közepén érkeztek a cserék, Somogyi jó szokásához hűen ismét betalált kintről, majd Németh is bepörkölt egy triplát - az első játékrészben remekül működött a támadójátékunk, ültek a dobások. A tegnapi rosszullét után ma Fazekas Máté is pályára tudott lépni, aktívan is mozgott - közben az osztrárok Szkutta pontjaival igyekeztek közelebb zárkózni. Ez sikerült is, a hajrában már nem igazán hozta a pontokat csapatunk, az utolsó szűk négy percbe csak Németh említett triplája fért bele, így 14-13-as előnnyel zártuk ezt a negyedet.

A második negyedet Fazekas Csaba pontjai nyitották, előbb egy duplát, majd egy büntetőt küldött a helyére. Erre ismét Szkutta válaszolt, de büntetőkből haladtak előre a mieink is, így az öt-hét pont körül előnyt sikerült tartania csapatunknak. A játékrész hajrájában Somogyi pörkölt be ismét egy triplát, ezzel már a tíz egységnyi fór közelében jártunk - igaz, John is kintről válaszolt. Az utolsó szót Füzi mondta ki egy büntetőből, ezt követően már nem esett kosár - 30-23-as magyar vezetéssel zárult a félidő.

A harmadik negyed gyors kosárváltásokkal indult, mindkét fél betalált - egy 5-0-s etappal közelebb férkőztek az osztrákok, Fazekas Csaba triplájával, majd tempójával sikerült visszatornázni a különbséget tíz pontra. Sőt, az ő vezérletével tovább is nőtt az előny, mellé "betársult" Füzi is - mindketten tíz pont felett jártak már, az osztrákoknak pedig nem volt ellenszerük. A játékrész végéig érdemi választ nem is tudtak adni Szkuttáék, 50-36-ról, magabiztos előnyből kezdettük az utolsó tíz percet.

Ennek elejét is jól sikerült elkapni a mieinknek, sorra szerezték a kosarakat, Katona két dupláját követően pedig időt kellett kérnie Ausztriának. A különbség már tizenhat pontra nőtt, ekkor Wonisch tolta meg az osztrák szekeret és öt perccel a vége előtt sikerült visszajönniük a meccsbe. Ezt olyannyira jól csinálták, hogy az utolsó percbe lépve négy pontra közelítettek a sógorok, amire előbb Katona válaszolt két büntetővel, majd Németh labdaszerzése után a csapatkapirány Kiss sem hibázott a vonalról, ezzel pedig gyakorlatilag eldőlt a meccs. Szkutta még mellédobott egy hármast, Ersek pedig értékesített egy duplát, így a vége 72-65 - a 13. helyen zárta a csapatunk a B-divíziós Eb-t. 

Váradi Attila vezetőedző: 
Gratulálok a csapatnak, mind a mérkőzésen, mind az egész Eb-n a nemzeti színekhez méltóan küzdött. A csapat minden mérkőzésre maximálisan felkészült és azokom mindent megtett, hogy a maximumot nyújtsa.

fotó, slide: U-16 Magyar kosárlabda válogatott

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus