Győzelemmel zárták a csoportkört az U20-as fiúk

Sorozatban harmadik győzelmét is behúzta a magyar válogatott a B-divíziós Eb-n. 

U20-as Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör

Magyarország - Írország 58-46 (13-17, 13-11, 17-12, 15-6)

Magyarország: Kerpel-Fronius 21/6, Kucsora 7/3, Demeter 8/3, Németh 6/6, Pápai 5
cserék: Buzás -, Fülöp 2, Buzsáki -, Márton 7/3, Krnjajski 2

Ahogy tegnap, úgy ezúttal sem léphetett pályára Doktor Péter, mégis jól, Kerpel-Fronius öt pontjával indult a mérkőzés, majd Németh is berámolt egy triplát, így hamar meglépett hat ponttal a magyar válogatott - igaz, a kezdeti lendület aztán alábbhagyott, jött egy rosszabb periódus. Ez kitartott az első negyed végéig, az írek egy 11-0-s rohamot produkáltak és fordítottak, sőt, a második játékrészben már hét ponttal is vezettek, amikor ismét megérkezett Kerlep-Fronius: berámolt egy triplát és két duplát, visszajöttek a mieink. Már a vezetést is sikerült visszavenni, összeállt a védekezés, de a nagyszünet előtt "ütött" még egyet Írország, így 26-28 állt az eredményjelzőn két negyedet követően.

A fordulás után a feljavuló kinti dobóformának köszönhetően sikerült felülkerekednie a magyar csapatnak, Kucsora, Demeter és Kerpel-Fronius is dobott egy-egy hármast, így pár ponttal vezettek a mieink. Ez a tűzerő szemmel láthatóan sok volt az íreknek, a záró etap elején Márton is bebombázott egy triplát, a nyolcpontos különbség pedig már jól mutatott - egészen eddig pocsékul céloztak a magyar srácok távolról, hiába próbálkoztak sokat, az ekkor beeső hármasok viszont letörték Írország szarvát. Emellett persze érdemes kiemelni a továbbra is kemény védekezést, amellyel sikerült kontrollálni a mérkőzést Demeteréknek - a negyedik negyedre le is fogytak az írek, hat és fél (!) percen keresztül képtelenek voltak pontot dobni. Eddigre ugyan már a magyar válogatott is megtorpant, de az ír csapat annyira kifulladt, hogy ezt nem tudta már kihasználni, így egy pontszegény záró negyedet követően hozta sorozatban harmadik győzelmét a magyar együttes.

A kötelező tehát megvan, a továbbjutás viszont még kérdéses - este 19:45-től játszik Koszovóval Portugália, attól a meccstől függ, hogy hol folytatják a mieink. 

fotó, slide: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus