Három a magyar kosaras igazság Kínában

Óriási bravúrt ért el leány 3x3-as válogatottunk a kínai Nanjingban zajló Ifjúsági Olimpián: a spanyol csapatot fektették két vállra. Majd a németet is. A fiúk megszerezték első győzelmüket, Uruguay válogatottjánál bizonyultak jobbaknak. A második nap magyar mérlege tehát hibátlan: 3 meccs 3 győzelem!

Abban a korosztályban, amelyben a mi lányaink is szerepeltek a hagyományos kosárlabdában, a válogatottban, tavaly az U16-os Eb-t Spanyolország nyerte, most a vb-n pedig, amelyen a mieink bronzérmet szereztek, a hispán leányok ezüstérmesek lettek. A 3x3-as ifjúsági olimpián azonban a 11 pontig jutó Nagy Dorottya vezérletével 16-11-re verték a spanyolokat. A tegnap meccs hőse, Aho Nina most 1, Tóth Tímea és Simon 2-2 pontig jutott. Lányaink ritkán céloztak távolról, de fölöttébb hatékonyan: 3 kétpontos kísérletükből 2 célba ért.

A németek ellen már egységesebb csapatunkával hozták a lányok - méghozzá magabiztosan - az újabb győzelmet, 17-7-re. Aho és Nagy 6-6, Tóth 4, Simon pedig 1 pontot dobott.

A fiúk is megszerezték első győzelmüket, a szédületes napot kifogó Horváth Kristóf István vezérletével 21-12-re verték Uruguay legjobbjait. Horváth több, mint a magyar pontok 2/3-át jegyezte, 15-öt "vágott", egyedül többet dobott, mint a teljes uruguayi csapat, egészen pazar 4/6-os "találati aránnyal" távolról. Major Gergely meglehetősen jó hatékonysággal (4/5) 4 pontig jutott, Kiss Attial Raul és Mike János 1-1 ponttal zárt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus