Hatalmas csatában, hosszabbításban kaptak ki az U16 fiúk

Hiába állt fel komoly hátrányból és mentett túlórára válogatottunk, alulmaradt Angliával szemben a B-divíziós Eb-n. 

U16-os B-divíziós Európa-bajnokság, Csoportkör, 2. mérkőzés

Magyarország - Anglia 61-66 (12-21, 10-18, 18-8, 16-9, 5-10) - hosszabbítás után

Magyarország: Dancsecs 12/6, Somogyi 17/3, Varga 3, Meleg 2, Fazekas 9/3.
Csere: Tóth B. 2, Polster -, Frank 2, Martinez 7/3, Kelenföldi -, Kovács B. 2, Takács 5/3

Az első percek még jól alakultak, Dancsecs hamar eljutott hat pontig, de 10-8 után összeomlott a magyar csapat, az angolok átvették az irányítást - ennek egy 13-4-es brit futás lett a vége, Queeley vezérletével tíz pont körüli előnyt építettek ki. Ebből ugyan sikerült faragniuk a mieinknek a második negyed elején, de egy időkérés után megint elkapta a fonalat Anglia, magabiztos, pontos játékkal és főleg kemény védekezéssel ismét meglépett ellenfelünk. A magyar csapat 30% alatti mezőnymutatója jól jelzi, hogy mennyit hibáztak Somogyiék, végül 17 pontos hátránnyal mehettek pihenni a nagyszünetben.

A fordulás után megkezdték a felzárkózást a mieink, egy gyors 7-2-es futást követően azonban ismét kissé megállt a támadójáték és bár védekezésben nagyon harapott a gárda, így lassan fogyott a hátrány. A záró etap elejére aztán sikerült látótávolságon belülre érni, két-három kosár volt a különbség a csapatok között, sőt, bő három perccel a vége előtt két pontra sikerült ezt lefaragni. Az utolsó percben mindkét csapat hibázgatott, így tizenegy másodperc volt az órán, amikor visszakapták a labdát a mieink 54-56-nál: a sokat vállaló Dancsecs jött, látott és kiegyenlített, jöhetett a hosszabbítás.

Itt már minden mozdulatnak óriási jelentősége volt, minden hiba felértékelődött - egy-egy hárompontos különösen sokat jelentett, márpedig Okros sorozatban kettőt is bevágott. Ez sajnos megtörte a mieinket, nem jött a válasz, rontott dobás, eladott labda következett, húsz másodperccel a vége előtt pedig Kitenge két büntetője eldöntötte a mérkőzést. Hiába küzdött hatalmasat csapatunk és állt fel közel húszpontos hátrányból, majd mentett hosszabbításra, végül alulmaradt Angliával szemben. 

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus