Helytállt Törökország ellen az U20-as válogatott

Végig szorosan alakult a találkozó, de a bravúr nem sikerült, így a mieink a csoport negyedik helyén végeztek az A-divíziós Eb-n.

U20-as Európa-bajnokság, A-divízió, csoportkör

Törökország - Magyarország 81-64 (15-12, 22-18, 21-18, 23-16)

Magyarország: Pongó 9/3, Mócsán 11/3, Antóni 11/9, Olasz 6, Andrássy 3/3
cserék: Krivacsevics 8, Peringer -, Horváth K. 7/3, Szabó D. 3, Kis R. 2, Demeter 4, Vágvölgyi -

Most először nem került komoly hátrányba válogatottunk az első percekben az Eb-n, Pongó egy triplával és egy gólpasszal jelentkezett, de a padról jól szállt be Krivacsevics is - a védekezéssel sem volt különösebb gond, így az első negyedben tartották a lépést a mieink. A második játékrészben kezdett ellépni Törökország és már tíz pont felett járt a különbség, de Mócsán triplája a legjobbkor jött, így meccsben maradt a csapat. A nagyszünet előtt aztán ismét Pongó villant és sorozatban két duplát süllyesztett el, így 37-30-ról kezdődhetett a második félidő.

A fordulás után hiába lépett meg ismét kissé a török válogatott, Antóni Csanád két triplájával 40-38-ra közelítettek a mieink, sőt, Pongó révén egyenlítettek is. A játékrész hajrájában aztán ismét sebességet váltottak Ararék és masszív előnybe kerültek - sőt, a záró etap elején egy gyors 7-0-s futással gyakorlatilag el is döntötték a meccset. A folytatásban már nem történt változás, így a magyar válogatott 0-3-as mérleggel, a kvartett utolsó helyén zárta a csoportkört, így holnap 15:15-től a B-csoport első helyezettjével találkozik majd - itt dől el, hogy a felső, vagy az alsó ágra kerülnek-e Pongóék. 

Az, hogy ki lesz az ellenfél, az este 19:45-től kezdődő Izrael-Spanyolország találkozón dől majd el - a mi csoportunkat a törökök 3-0-lal nyerték, Németország 2-1-gyel második, Litvánia pedig 1-2-vel harmadik lett.

Fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus