Hét vb-bronzérmes duplázik az U18-as csapatban

Eddig parádés leány csapataink szereplése a nyári utánpótlás tornákon. Az U17-es válogatott káprázatos vb-bronzérme után a héten az U20-as válogatott a mai nap eredményeitől függetlenül kiharcolta a feljutást az A-divízióba. Ugyanezzel a céllal készült a héten Kecskeméten az U18-as leány válogatott a romániai B-divíziós Európa-bajnokságra. Az együttes az egy hete káprázatos vb-bronzérmet szerző U17-es csapatra épül

A múlt vasárnap csodás magyar bronzéremmel befejeződött U17-es vb után nem élvezhette ki a káprázatos sikert, s nem ülhetett babérjain Mészárosné Kovács Andrea s szakmai stábja, hiszen a társaságra - illetve annak nagy részére - hamarosan újabb feladat vár. Jövő csütörtöktől ez a stáb az U18-as válogatottat próbálja sikerre - azaz az A-divízióba - vezetni a romániai B-divíziós Európa-bajnokságon.

Tekintettel arra, hogy ez a csapat jórészt a "csehországi csodatévőkre", azaz a vb-bronzérmet szerző U17-es válogatottra épül, ez a társaság abban az összetételben, amelyben végül kedden elutazik Temesvárra, túl sokat nem tudott gyakorolni, csupán ezen a héten néhány napot. Pénteken és szombaton két edzőmeccset játszott U18-as csapatunk az A-divíziós Eb-re készülő horvát csapattal. Az első mérkőzésen fiataljaink kikaptak, de tegnap sikerült visszavágni, két igen hasznos, e csapat "összerázódását" jól szolgáló felkészülési meccset játszottak lányaink.

Az eredmények:
2014.07.11 péntek
Magyarország - Horvátország 51-59 (13-22, 16-2, 13-23, 9-12)
A magyar csapat pontszerzői: Horváth B. 13, Nagy D. 11, Kuttor E. 7,  Weninger V. 5, Tóth T. 4, Aho N. 3, Dubei D. 2, Gereben D. 2, Király L. 2, Solymosi N. 2

2014.07.12 szombat
Magyarország - Horvátország 75-71 (12-19, 27-14, 15-15, 21-23)
Pontszerzőink: Horváth B. 17, Dubei D. 12, Weninger V. 12, Tóth T. 9, Aho N. 8, Kaposi P. 6, Kuttor E. 5, Horváth K. 4, Gereben D.

A szombati edzőmeccset követően Mészárosné Kovács Andrea kihirdette a Temesvárra utazó keretet. A magyar színeket az U18-as B-divíziós Európa-bajnokságon az alábbi játékosok képviselik majd: Aho Nina, Solymosi Noémi, Tóth Tímea  (mindhárman Vasas Akadémia), Böröndy Dominika, Kuttor Enikő, Weninger Virág  (mindhárman Soproni Darazsak Akadémia), Dubei Debóra, Horváth Bernadett  (mindketten DVTK Miskolc), Nagy Dorottya, Kaposi Pálma  mindketten (Pécsi VSK-PEAC), Király Lili  (Csata DSE), Gereben Dorka  (Kecskeméti Kosárlabda Akadémia).

A keret tagjai közül heten, Aho, Böröndy, Dubei, Kuttor, Nagy, Solymosi, Weninger voltak részesei a remek csehországi világbajnoki szereplésnek. Külön öröm, hogy tagja a csapatnak az a Tóth Tímea is, aki a világbajnokság előtt egy orvosi beavatkozáson esett át, így, bár a vb-csapatban is számolt volna vele a szakvezetés, nem játszhatott Klatovyban és Plzenben, csak szurkolni tudott a csapatnak.

Az együttes jövő csütörtöktől Romániában egy első ránézésre bizony igen nehéznek tűnő csoportban, a D-jelű négyesben, a hazai román, az ukrán és a montenegrói válogatottal egy csoportban kezdi meg a küzdelmeket a 17 csapatot felvonultató B-divíziós Európa-bajnokságon. A csapat 17-én este 20.15-től lép először pályára a B-divíziós Eb-n, méghozzá Ukrajna legjobbjai ellen.

A szombati edzőmeccs és a keret kihirdetése után a játékosok hazatérhettek otthonaikba. Szombat délután és a vasárnap pihenhetnek a lányok - úgy gondoljuk, rájuk is fér -, hétfőn délben és este még edzenek, kedden pedig elindulnak a vb bronzérem után egy új cél, a keret tagjainak többségéhez képest egy évvel idősebek között az A-divízióba való felkerülés felé...

Foto, Slide - wbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus