Hetedikként zárták az U16-os Eb-t lányaink

Ezúttal a hajrában a mieink voltak higgadtabbak, így szoros meccsen legyőzték Oroszországot az A-divíziós Eb zárásaként.

U16-os leány Európa-bajnokság, A-divízió, 7. helyért

Magyarország - Oroszország 71-64 (8-11, 24-17, 17-19, 22-17)

Magyarország: Lelik 15/9, Boros 2, Mérész 6, Foitl 2, Barhács 12
cserék: Bernáth 5/3, Pusztai 4, Soós -, Radócz -, Juhász 10, Gereben 5/3, Czukor 6

Kipontozódott: Mérész

Juhász Dorka és Gereben Lívia nélkül kezdték a mérkőzést mieink, sőt, Czukor Dalma sem került be - ez arról árulkodott, hogy nem létszükséglet a 7. hely megszerzése. Ennek ellenére nem indítottuk rosszul a mérkőzést, bár gyorsan megléptek az oroszok 7-2-re, fel tudtunk zárkózni és egy-két pont távolságból követtük Tarabarináékat. A negyed második felében teljesen megállt a meccs, az utolsó öt percben összesen egy-egy (!) kosarat szereztek a felek - a 30% alatti mezőnymutató elég árulkodó adat. Ezek után nem meglepő, hpgy a két csapat 19 pontot hozott össze az első játékrészben, 11-8-ra az oroszok jártak előrébb.

A második negyedben az addigi mederben folyt tovább a mérkőzés, bár öt pontra meglépett Oroszország, egy Lelik-triplával hamar minimalizáltuk ezt a hátrányt. A játékrész közepén aztán sikerült ritmust váltania a mieinknek, Lelik kosarával átvettük a vezetést, sőt egy 11-2-es rohammal  állva is hagytuk ellenfelünket - de csak ideig-óráig, két perc alatt összekapták magukat az oroszok és kiegyenlítettek. A rendkívül fordulatos és az elsőhöz képest pontesővel tarkított negyed vége ismét a magyar lányoknak sikerült jobban, 32-28-as előnnyel vonulhattak nagyszünetre Borosék.

A fordulás után Juhász és Gereben is pályára került a mieinknél és Czukor is beállt, próbáltuk megtartani az előnyt - de az oroszok is megtettek mindent és a negyed derekán át is vették a vezetést. Gereben egy hármassal szerezte vissza ezt - ő és a már említett Juhász Dorka a csapat 17 pontjából 11-et szerzett ebben a játékrészben. Az előzőekhez képest sokkal jobban dobtak a felek, de az utolsó percekben újabb változás már nem történt, így a felpörgött meccsen 49-47-es magyar vezetésről indult az utolsó negyed.

A záró etap Lelik triplájával indult, de nem tudtunk meglépni, jól tartották magukat az oroszok, sőt, három perc után egy pillanatra még a vezetést is át tudták venni. Ezek után szinte végig fej-fej mellett, maximum két pont különbséggel haladtak a felek, egészen a hajráig: ekkor három kulcsfontosságú párharcot is a mieink tudtak megnyerni, majd egy perccel a vége előtt Juhász támadópattanója el is döntötte a derbit - Czukor volt belőle eredményes, 67-61-re módusult az állás. Innentől már nem tudott fordítani Oroszország, Juhász egy kulcsfontosságú duplát még a gyűrűbe juttatott, így végül hetedikként zárták mieink az A-divíziós Eb-t.

forrás és fotó: FIBA Europe

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus