Hibátlanul csoportelsők az U18-as lányok!

Románia sem tudott ellenállni a magyar válogatottnak az U18-as női Európa-bajnokságon, így csapatunk háromból három (sima) győzelemmel, a kvartett élén zárta a csoportkört. Bár a nagyszünetben még csak három pont volt az előny, a magyar csapat 34-12-re kiütötte Romániát a harmadik negyedben, így végül fölényes győzelmet aratott.

B-divíziós női Európa-bajnokság, U18

Magyarország – Románia 87-57 (13-13, 20-17, 34-12, 20-17)

MAGYARORSZÁG: Horváth 2, Aho 7, Dubei 17/3, Nagy D. 5, Kuttor 11. Cserék: Böröndy 6, Tóth T. 3, Kaposi 9, Weninger 19/3, Solymosi 4, Király 2.

A románok legjobb dobói: Lenart 16, Ferariu 12/6, Kelemen 9/3

A magyar válogatott jóval 50% felett dobott, míg a románok a 40%-ot sem érték el, több mint kétszer annyi pontot szereztek a festékből Dubeiék.

A feldobás után a mieink hozták el a labdát, Aho rontott középtávolit, a román Debeczi révén pedig megszületett a találkozó első találata. Dubei és Nagy kosarai után gyorsan átvettük a vezetést, ám 6-6 után két és fél percig nem született pont. Eladott labdák egész sora következett, támadásban mindkét fél kapkodott. Dubei Debóra ziccere törte meg a negyed ezen szakaszát, sikerült egy nagyon picit, 10-6-ra meglépni, de ekkor feltámadt Románia, és egy 7-0-s rohanást produkálva újfent vezettek. A negyed végén Böröndy harcolt ki faultot, a megítélt két büntetőből csak egyet értékesített, így 13-13-mal zárult az első etap.

Ahogy Böröndy befejezte, úgy folytatta: két erőszakos betöréssel hívta fel magára a figyelmet, Weninger kettese után pedig már 21-16-et mutatott az eredményjelző, a románok azonnal időt kértek. Lányaink nagyon okosan, megfontoltan játszottak, alig-alig lehetett felfedezni hibát Kuttoréknál. Ahogy az első negyedben, most is volt egy rövid szakasz, amikor nem született kosár, Kovács Andrea időkérése talán a játékosok megnyugtatása érdekében tudható be. Kaposi büntetőivel már 25-18-ra vezettünk, amikor a hazai közönség előtt játszó románok kicsit felpörgették a támadójátékukat, és visszakapaszkodtak egy pontra (29-28). Aho kosara nyugtatta meg mieinket, majd Weinger is pontot szerzett, de nem sikerült kapott gól nélkül megúszni az utolsó támadást, így 33-30-as félidei eredménnyel mehettek pihenőre a felek.

Szenzációsan kezdtük a meccs harmadik szakaszát, egy 17-0-s rohamot produkálva érdemben el is dőlt a mérkőzés. Parádés megoldásokat láthattak a nézők Dubeitől, Weningertől, valamint Kuttortól, de az egész csapatot dicsérni kell. A románok egyszerűen nem tudták megállítani a lányokat, tipikus „amit rádobok, bemegy” szituáció volt (67-42).

A záró etapot Dubei triplája nyitotta, igazából ez már örömjáték volt. Az addig kevesebb lehetőséget kapó lányok is esélyt kaptak a bizonyításra, és igen-igen tetszetősen játszottak.

 

A következő körbe az általunk 31 ponttal legyőzött Montenegróval kerültünk tovább, az F csoportba, és a C csoport első két helyezettjével kell majd megmérkőzniük a lányoknak.

Szerdán a másik csoport másodikja, nagy valószínűséggel Anglia lesz az ellenfél magyar idő szerint 19:15-ös kezdettel - a szigetországiak a második helyen végeznek a C jelű ötösben, amennyiben ma megverik az eddig még nyeretlen Svájcot. Az már biztos, hogy a másik csoportban Izrael lett az első, a magyarokhoz hasonlóan hibátlan teljesítménnyel - válogatottunk velük csütörtökön, 17:00-kor ütközik majd meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus