Holnap kezdődik az U16-os lány Európa-bajnokság

Holnap megkezdi szereplését a győri EYOF-on ezüstérmet szerző U16-os lány válogatottunk a korosztályos Európa-bajnokságon.

A kosarsport.hu felvezetője:

Várakozáson felüli szerepléssel ezüstérmet szerzett U16-os leány csapatunk a múlt héten Győrben rendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). Mészárosné Kovács Andrea tanítványaira a héten újabb jelentős megmérettetés vár, a csapat pénteken kezdi meg szereplését a franciaországi Bourges-ban az A-divíziós Eb-n. 

A győri viadal kapcsán az együttes szakvezetője kiemelte: igen erős, színvonalas volt az EYOF-on a leány kosárlabda torna. Hozzátette: a csehek ugyan a második vonalukat, ha úgy tetszik a B-csapatukat küldték el Győrbe. Az ellenük játszott mérkőzés nem volt igazi értékmérő, ám a többi mérkőzés nagyon hasznos volt lányainak. Hozzátette: a játékosokkal együtt nekik, szakvezetőknek, azaz a szakmai stáb tagjainak is igen tanulságos volt a torna- Az EYOF-on több potenciális Eb-ellenfelet láthattak, sőt össze is mérhették velük a tudásukat fiataljaink. 

U16-os válogatottunk szakvezetője hangsúlyozta: nem érdemes messzemenő következtetést levonni az EYOF-on elért, szerinte erőn felüli eredményből, az ezüstéremből. Úgy véli, az újabb nagy erőpróbán, az U16-os Eb-n a mezőny erősebb, így jól szerepelni még nehezebb lesz.  

Ami a játékoskeretet illeti, az EYOF előtt még voltak kérdőjelek, de a győri szereplés során az ott pályára lépő 12 játékos meggyőzte a szakvezetést: méltóképpen képviselhetik hazánkat Bourges-ban.  

Tavaly az olaszországi Udinében a 12. helyezést megszerző magyar U16-os válogatottból öt játékos lesz ott az idei franciaországi viadalon. Sajnos a korosztály egyik legjobb játékosa, Horváth Fruzsina a szezon vége felé súlyos sérülést szenvedett, így ő nem erősítheti a csapatot. 

Ami az Európa-bajnoki elvárást illeti, fiataljaink szakvezetője reméli, a tavalyi Eb-n, valamint az EYOF-on szerzett tapasztalatok jóvoltából sikerült előrelépni a tavalyi szerepléshez, a 12. helyhez képest. Mészárosné Kovács Andrea úgy véli, ha sikerülne tanítványainak bekerülni a mezőny első felébe, a legjobb 8 közé, az már nagy sikernek számítana. 

Lányaink a C-csoportban szerepelnek, az ellenfelek: Románia, Szerbia és Olaszország.
 

A csoportmérkőzések sorrendje: 

Augusztus 4. péntek, 18.30: Magyarország-Románia 

Augusztus 5. szombat, 16.15: Magyarország-Szerbia 

Augusztus 6. vasárnap, 14.00: Magyarország-Olaszország
 

Az EYOF-ezüstérmes és az U16-os Eb-n szereplő magyar válogatott kerete:

Angyal Barbara
Budácsik Dorottya
Boros Júlia
Dombai Réka
Madár Eszter
Mányoky Réka
Szirony Dorina
Tóth Franka
Varga Alíz
Vári Zita
Vincze Nikolett
Wentzel Nóra

Forrás - kosarsport.hu
Foto, Slide - Kosársport MKOSZ hivatalos facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus