Holnap rajtol az U18-as fiú Európa-bajnokság

Tegnap reggelt útra kelt Szófiába, az U18-as B-divíziós Európa-bajnokság helyszínére a Horváth Imre által vezetett fiú válogatott. Nemzeti együttesünk tegnap este már edzett is, az első megmérettetésre holnap este, 19 óra 30 perctől kerül sor. Beharangozónkban a csapat felkészüléséről, esélyeiről olvashattok.

A felkészülést június közepén megkezdő válogatott első mérkőzése jól sikerült, ugyanis jó csapatjátékkal sikerült legyőzni a jobb erőkből álló szlovén nemzeti együttest (76-70). A visszavágón három negyeden keresztül fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a záró játékrészben minden tekintetben fölénk kerekedtek a szlovénok (56-73). A folytatásban maradt az első két találkozón látott sorminta. A Romániával vívott kettős csatából egy-egy győzelemmel és vereséggel távozott csapatunk. Előbb tíz ponttal múltuk felül keleti szomszédainkat (82-72), majd közel húsz ponttal múltak felül bennünket a románok (80-99). Az Európa-bajnokság rajtja előtt újabb két meccs következett Szlovénia ellen. Pontszegény találkozón elszenvedett vereség (45-59) után jól sikerült a főpróba, ugyanis Horváth Imre fiai az utolsó felkészülési mérkőzésükön 73-68-ra legyőzték a szlovénokat.

A magyar válogatott Svédország, Luxemburg, Hollandia, és Románia legjobbjaival került azonos csoportba. Az északiak két éve megnyerték a B-divíziós Európa-bajnokságot, s a jó fizikai felépítésű hollandok mellett ők a csoport favoritjai. Ebből a két csapatból egyet mindenképpen le kell győznie a Horváth-legénységnek, hogy továbbjutási reményeik lehessenek. Az első mérkőzésen, csütörtök este magyar idő szerint 19 óra 30 perctől a svédekkel szemben már meg is próbálkozhatnak bezsebelni az első sikert. A folytatásban pénteken Luxemburg (15:00), szombaton Hollandia (10:30), hétfőn pedig Románia (12:45) vár a fiúkra.

Filipovics Márkó és Pongó Marcell beszámolóját erre a linkre kattintva elolvashatjátok.

A 2014-es, U18-as B-divíziós Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott kerete:

Antóni Csanád
Kovács Bence
Krivacsevics Marko
Popgyákunik Balázs
Bagó Martin
Mészáros Bence
Filipovics Márkó
Peringer Balázs
Pongó Marcell
Hódi Patrik
Andrássy Géza
Szabó Domokos

Csapatvezetés:

Vezetőedző: Horváth Imre
Edző: Váradiné Szarka Ildikó
Gyúró: Radovics Richárd
Technikai vezető: Zentai Levente

A tornáról természetesen a többi utánpótlás-korosztályhoz hasonlóan folyamatosan tudósítunk majd.

Hajrá magyarok! Hajrá magyar kosárlabda!

Fotó (2.) - Zentai Levente

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus