Hosszabbítás után kikaptak, de továbbjutottak a fiúk

Hosszabbítás után kikapott a magyar fiú U18-as válogatott a debreceni korosztályos 3X3-as vb utolsó csoportmeccsén, de így is továbbjutott.

Magyarország (2-3) - Lengyelország (4-1) 19-21 hosszabbítás után

A magyar csapat pontszerzői: Horváth 14, Boros 3, Durázi 2.

A lengyelek legjobbja, Gruszczynski nyitotta meg a pontgyártást egy duplával, majd egy egypontossal (0-3). A vendégek inkább kintről próbálkoztak, Horváth Kristóf két duplájával azonban egál volt az állás két perc játék után (4-4). Durázi Krisztofer faulttal együtt is eredményes volt, ezzel vezettünk először a meccs folyamán. Gruszczynskit nem lehetett tartani, mindenhonnan betalált, így négy perc után vezettek a lengyelek (6-9), mikor megsérült egyik játékosuk. Boros Márk hatalmasat zsákolt, majd Horváth is eredményes volt, de Gruszczynski mindenre válaszolt (8-12). Horváth duplájával és Durázi egypontosával jöttünk fel ellenfelünkre (11-12), de ezt követően két sima ziccert is dobhatott Lengyelország, majd kintről is betaláltak (11-16).

Nagy feltámadásokat produkált már a magyar csapat idáig is, most sem volt ez másképp: Horváth duplája után időkérés következett, de Horváth azonnal dobott még két duplát, ezzel 2:20-szal a vége előtt már nálunk volt az előny (17-16). Fej-fej mellett haladt a két gárda, majd úgy tűnt, Gruszczynski újabb duplája lehet a döntő (18-19). Nagyon sok volt a hiba a végjátékban, főleg az utolsó másfél percben, minden kimaradt mindkét oldalon, de Boros 15 másodperccel a vége előtt szépen használta ki fizikai erejét, egyenlített, következett a hosszabbítás. A ráadás legelején Gruszczynkinak csak a vörös szőnyeget nem terítettük le a ziccer elé, az újabb lengyel pont pedig a 21-19-es vereséget jelentette.

Ez a végeredmény ugyan azt jelenti, hogy 2 győzelemmel zárta a csapat a csoportmeccseket, de átlag 18 dobott ponttal fejeztük be a csoportkört. Vagy Uruguay nyer, ebben az esetben Fülöp-szigetek nem tudja elérni ezt az átlag dobott pontot, és ők nem jutnak tovább a hármas holtversenyből, vagy Uruguay veszít, akkor pedig kevesebb győzelmük lesz a dél-amerikaiaknak, a magyar válogatott tehát ott van a legjobb 16 között. Harmadikok akkor lehetünk, ha Uruguay úgy nyer, hogy nem dob 19 pontot a meccsen, minden más esetben negyedikek vagyunk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus