Hosszabbításos dráma végén vereség az elődöntőben

Lányaink a sírból hozták vissza a franciák elleni elődöntőt, tíz másodperccel a vége előtt még vezettek, ám végül kikaptak.

 

Magyarország-Franciaország 11-12 (hosszabbítás után)
A magyar csapat pontszerzői: Horváth K. 6, Aho 4, Kányási 1. 

A mieinkhez hasonlóan szintén veretlen franciákkal játszottak lányaink a döntőbe jutásért. A gall leányokat feldobhatta, hogy az elődöntő megelőzően a francia srácok 20-18-ra legyőzték az amerikaiakat. 

A francia csapat más szerkezetű, mint az olasz volt, 170-től 190 centiig szépen eloszlik játékosai magassága. A két "véglet" között találunk egy 176 és egy 181 centis leányzót. 
Centerből a franciák szereztek vezetést, Horváth Krisztina ügyesen kibújva a nála magasabb francia lány mellett egyenlített. A kezdeti gyors kosárváltás után a védekezés dominált, Kányási Veronika büntetőjével átvettük a vezetést, de a franciák szintén büntetőből egyenlítettek. Tóth Tímeának meggyűlt a baja a 190 centis Alexia Chartereau-val. Ennek ellenére Horváth és Aho villanásainak köszönhetően a mieink vezettek, de a franciák rendre egyenlíteni tudtak. 

A mérkőzés közepéhez érve egy támadó pattanóval - sok ilyet szereztek - fordított Franciaország. Horváth harmadik találatával egyenlítettek lányaink, de újabb gall találat következett. A 181 centis Francesca Dorby akkor villant, amikor Tóth Timi pihent, majd Chartereau-val nem bírt legmagasabb játékosunk. A legmagasabb francia lány kosaraival 3 ponttal megugrottak a franciák. Horváth Krisztina egymaga tartotta versenyben a mieinket, ám ekkor a legkisebb francia, Lisa Berkani bizonyította: nem véletlenül nyerte meg az ügyességi versenyt. "Futottak" lányaink az eredmény s az ellenfél után, ám a távoli dobások nem sikerültek, Horváthon kívül más nem jelentett veszélyt a francia kosárra.

Nem egészen 2 perc volt hátra, amikor Aho villant, majd Horváth újabb kosarával a védekezésén szigorító csapatunk 1 pontra jött föl. Sőt, Aho duplájával az utolsó percre fordulva átvették a vezetést lányaink - nem kis üdvrivalgást kiváltva a nézőtéren. Iszonyú küzdelem közepette Chartereau révén 10 másodperccel a befejezés előtt egyenlítettek a franciák - hosszabbítás. Ez 2 francia büntetővel kezdődött, ám azok közül csak 1 ment be. Horváth erőteljes betöréssel egalizált, ám az utolsó szó Chartereau révén a franciáké volt. 

Lányaink 19.20-kor játszanak majd a 3. helyért a másik, az izraeli-amerikai elődöntő vesztesével.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus