Idegenben is legyőzték Szlovéniát az U16-os fiúk

Szlovéniában egy nagyon hullámzó, szoros mérkőzésen 87-85-re győzte le a magyar U16-os fiú válogatott a házigazdák korosztályos együttesét.

Horváth Orsolya beszámolója:

Slovenj Gradec, 1. mérkőzés
Szlovénia U16 - Magyarország U16 85-87 (24-25, 20-25, 28-17, 13-20)

Magyarország: Somogyi 18/9, Dancsecs 30/21, Frank 2, Meleg 7, Fazekas 14. Cs: Polster, Kelenföldi 4, Varga 1, Sitku 3, Tóth 4, Takács 1, Kovács 3.

A hazai csapat nagy lendülettel kezdett, megilletődötten játszottunk a mérkőzés elején. Az első félidő második felére kezdett összeállni a magyar csapat védekezése, ennek köszönhetően átmenetekből is sikerült jó helyzeteket kialakítani. A félidő végére nemzeti együttesünknek sikerült átvenni a vezetést. A harmadik negyedben egy 5 perces rövidzárlat kis híján eldöntötte a mérkőzést, a szlovének kiegyenlítettek, belelkesedtek és a vezetést is átvették. A záró negyed elején sikerült megállítani a hazai rohamokat és a mérkőzés végjátékába minimális előnnyel sikerült bemenni. Izgalmas utolsó perc következett, ahol kis szerencsével sikerült megszerezni a győzelmet.

Váradi Attila vezetőedző: Gratulálok a csapatnak. Voltak nagyon jó periódusaink, amikre a jövőben építkezhetünk, de sajnos még nagyon nagy hibákat is el tudunk követni.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus