Javítani kell Belgium ellen

A tegnap esti, Fehéroroszország elleni nyitány után ma Belgium ellen javítana a magyar U18-as válogatott az Eb-n.

U18-as fiú B-divíziós Európa-bajnokság, B-csoport, 2. forduló

Magyarország (0-1) – Belgium (0-1), 15:45

Ahogy arról az este folyamán beszámoltunk, a magyar válogatott 62-70-re kikapott Fehéroroszországtól az ausztriai U18-as B-divíziós Európa-bajnokság első napján. Elképesztő adat, hogy az ellenfél 70 pontjából 50-et szerzett a festékből, ám ezzel sem lett volna probléma, ha nincs az a harmadik negyedbeli 13-0-s fehérorosz roham, mely eldöntötte a találkozó kimenetelét. Amennyiben a dobáspontosságon sikerül javítani, akkor a védőmunka sem emészt majd fel drasztikusan több energiát Mócsánéknál. Annyi bizonyos, hogy ha összeáll a belső védekezés is, akkor ez a játékelem nagy erőssége lehet a magyar együttesnek.

Mai ellenfelünk tegnap Szlovénia ellen kezdte meg a kontinenstornát, s hosszabbítás után maradt alul, pedig közel 35 percen át játszott előnyben. Lepattanózásban nagy fölényt alakítottak ki a belgák (45-31) – köszönhetően a 15 lepattanót begyűjtő, 207 centiméteres Lambrechtnek, akire nekünk is nagyon kell figyelnünk – és közel 53%-os pontossággal céloztak mezőnyből. Mindez azonban hiábavaló volt, ugyanis 28 (!) eladott labdát vétettek és már azért is komolyat küzdöttek, hogy hosszabbításra mentsék a találkozót, melyet már majdnem a rendes játékidőben elbuktak. Két további kulcsemberre támaszkodnak, egyikük a 205 centimétere Rogiers, aki tegnap ponterősen, hatékonyan, ám több eladott labdával játszott. Továbbá Casero, aki elsöprő lendülettel kezdte a találkozót, 19 pontot szórt az első félidőben, ezt követően viszont csak hármat, a szlovénok teljesen kivették a játékból. Ez a két játékos összesen 10 eladott labdával fejezte be a találkozót.

Ahogy tegnap, úgy ma is az lesz a legfontosabb feladata a magyaroknak, hogy jól védjék a belső területeket, minél kevesebb könnyű ziccert, második esélyt engedélyezzenek az ellenfélnek. Ha a fehéroroszok elleni második negyedben mutatott védekezést hosszabb periódusban tudnák megvalósítani Pongóék, akkor jó eséllyel pályáznának a győzelemre. A legjobb nyolcba kerüléshez nagyon fontos lenne, hogy a mai meccset hozzák a fiúk.

Szurkoljunk együtt a magyar csapat sikeréért!
Hajrá magyar kosárlabda!

fotó: U18 kosárlabda válogatott 2015

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus