Kemény mérkőzést játszott az U16-os válogatott

Ismét Ukrajnával csapott össze a csapat, Váradi Attila szerint remélhetőleg az Eb kezdetére újra előkerül a jobbik arcuk. 

Horváth Orsolya beszámolója:

Magyarország U16 - Ukrajna U16 57 - 64 (16-9, 15-24, 10-16, 16-15)

Magyarország: Pallai 10/3, Balsay 11, Pintér 2, Kovács 10/6, Csikai 2
Csere: Kopácsi 5, Lukács 2, Kiss, Verasztó, Filipovity 11, Fekete 4, Dokmanovic 

Lendületes játékkal kezdett a magyar csapat az első negyedben, 16-9-es előnyre tett szert. A folytatásban a fizikálisan erősebb ukrán csapat érvényesítette magassági és erő fölényét, a gyűrűk alatt mindkét oldalon korlátlan úr volt. A félidő végére a vendégek átvették a vezetést, amit a mérkőzés hátralévő részében már nem adtak ki a kezükből. Összességében a mérkőzésen az ukrán csapat közel kétszer annyi lepattanót szedett mint a házigazdák, így ezt más mutatóban kompenzálni nem tudtuk. A mérkőzés végjátékában megpróbált nemzeti együttesünk letámadással közelebb kerülni, de a labdaszerzéseket nem sikerült gólokra váltani, így maradt a különbség. 

Váradi Attila - vezetőedző: Kemény mérkőzést játszottunk, a mérkőzés azon periódusaiban, amikor fizikálisan fel tudtuk venni a versenyt, jobban teljesítettünk ellenfelünknél. Ahhoz, hogy egy ilyen kemény ellenfelet le tudjunk győzni, védekezésben keményebben kell harcolnunk és támadásban szervezettebben, kontrolláltabban kell játszanunk. Sajnos messze vagyunk még az EYOF-on nyújtott formánktól, de remélhetőleg az Eb kezdetére újra jobbik arcunkat tudjuk mutatni. 

Foto, Slide - EYOF Győr 2017 - Havasi Melinda

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus