Két kontinenstorna egy nyár alatt

Fekete Dávid az U16-os válogatott tagjaként két kontinenstornán szerepelt a nyáron: a győri EYOF-on és a B-divíziós Eb-n.

A Rátgéber Akadémia 200 centiméter magas játékosa stabil helyet vívott ki magának az U16-os válogatottban, az Európa-bajnokságon átlagosan 20 percet játszott Zalay Zoltán tanítványa. 

„Jó volt ezzel a csapattal és edzői stábbal együtt dolgozni és részt venni ezen a két nagy eseményen. A nyáron szerintem mindenki sokat fejlődött egyénileg, de csapatban is sikerült előrelépnünk. Összességében úgy gondolom, hogy jól szerepelt a csapat” – összegezte Dávid, akinek az igazán meghatározó élményt az Ifjúsági Olimpia jelentette szülővárosában. „Az EYOF számomra talán még nagyobb öröm volt, mint a többieknek, mivel győri vagyok. A megnyitó a színvonalas előadásokkal nagyon tetszett, a bevonulás pedig leírhatatlan érzéssel töltött el. Olimpiai hangulat volt egész héten a faluban, a csarnokban is. Öt mérkőzést játszottunk egy pihenőnappal. Három csoportmeccsből kettőt elveszítettünk Törökország és Litvánia ellen, de Észtországot jó védekezéssel sikerült megvernünk. A keresztjátékban Olaszországgal kerültünk össze, ahol egy nagyon jó kezdéssel sikerült nyernünk, ami azt jelentette, hogy következő nap az 5. helyért játszhattunk. A helyosztón ismét az észtek ellen léptünk pályára, de ők jobban tudták kezelni a fáradtságot, mentálisan és fizikálisan is, mint mi, így másodszor már alulmaradtunk velük szemben. Mi a B-divízióban játszottunk, itt viszont A-divíziós csapatok voltak, amelyekből kettőt sikerült megvernünk, ezért szerintem a 6. hely nem egy rossz eredmény”.

A teljes interjú, benne az Európa-bajnokság értékelésével ezen a linken elérhető!

fotó és forrás: Rátgéber Akadémia

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus