Kezdődik az Eb az U18-as fiúk számára

Rudner Gáborék 16:30-tól Lengyelország ellen lépnek először pályára a B-divíziós Európa-bajnokságon. 

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör

Magyarország - Lengyelország 16:30

Megkezdődik a B-divíziós Európa-bajnokság U18-as fiú válogatottunk számára is, a tornának Szkopje ad otthont bő egy héten keresztül. A mieink az A-jelű csoportban kaptak helyet Bulgária, Ciprus, Írország, Lengyelország és Macedónia mellett, az első találkozót ma 16.30-tól a lengyelek ellen vívják - holnap Ciprus, vasárnap Macedónia lesz az ellenfél, majd egy szünnap után folytatódik a csoportkör.

A torna legjobb három csapata feljut az A-divízióba, a többiek pedig helyosztókkal döntik el, hogy ki hányadik helyen végez, ez minden utánpótlás-Eb-hez hasonlóan ezúttal is így van.

A magyar válogatott múlt hétvégén két jó felkészülési mérkőzést játszott Szerbia ellen és bár mindkétszer vereség lett a vége (ráadásul Durázi egy hátsérülés miatt ki is hagyta az egyik meccset), jól helytálltak Kucsoráék az A-divíziós ellenféllel szemben.

Ferenczi Tamás szövetségi edző végül a következő tizenkét játékost vitte magával az Eb-re: Kerpel-Fronius Gáspár, Lewis Chester, Krnjajski Boris, Kucsora Csaba, Fazekas Csaba, Németh Ákos, Rudner Gábor, Bordács Soma, Durázi Krisztofer, Pápai Máté, Fülöp Bence és Völgyi Marcell.

A mérkőzés élő statisztikáját itt találjátok!

Fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus