Kikaptak, ezzel búcsúztak a fiúk

Bár majdnem végig vezetett a mérkőzésen, végül kikapott fiú válogatottunk a Fülöp-szigetektől, így biztosan búcsúzott az U18-as 3X3 vb további küzdelmeitől.

U18-as 3X3 világbajnokság, Kazahsztán, Csoportkör, 4. mérkőzés
Magyarország - Fülöp-szigetek 18-17

Mivel a brazilok 19-16-ra megverték a spanyolokat, mindkét válogatott tudta, hogy lehetőleg minél több dobott ponttal kell nyernie, úgy még marad esélye a továbbjutásra, vereség esetén azonban elszállnak az elvi esélyeik is.

A mieink kezdtek jobban, 2-0-ra és 3-2-re is vezettünk, de egyenlített a Fülöp-szigetek. A harmadik percben Durázi Krisztofer révén megvolt újra az előny 4-3-ra, majd két újabb gyors pontot szereztünk, ekkorra már Kerpel-Frónius Gáspár és Gulyás Milán is eredményesek voltak. A fülöp-szigeteki együttes nem adta fel, két támadás alatt kétszer voltak eredményesek közelről (6-5). Füzi Róbert kapott jó labdát, zsákolásával vezettünk kettővel az 5. perc elején (7-5). Egy Fülöp-szigeteki ziccerre Gulyás válaszolt, majd az ellenfél duplája után Durázi volt eredményes büntetőből (9-8). Egy újabb kinti dobással át is vette a vezetést a fülöp-szigeteki együttes, de Durázi kétszer is egyenlített ezután, sőt, ő is dobott egy kettest (13-11).

Hiába jött fel megint egy pontra az ázsiai együttes, Füzi kétszer is 1-1 pontot szerzett (15-12). A 8. perc elején jött egy válasz a túloldalról, majd 2 és fél perccel a vége előtt egy újabb (15-14). Gulyás faulttal együtt volt eredményes (16-14). Két perccel a vége előtt megint egyetlen találat volt a távolság, de Durázi zsákolása után sikerült elhúznunk két pontra (17-15). Az utolsó perc elején ettől függetlenül egyenlített két ziccerrel az ellenfél, majd kevesebb mint 20 másodperccel a vége előtt egy magasívű floaterrel a vezetést is átvette a Fülöp-szigetek, a mérkőzésen mindössze harmadjára, de a szempontjukból a legjobbkor. Mivel nem esett már több kosár a meccsen, így sajnos kikapott válogatottunk 18-17-re, ezzel pedig biztosan búcsúzott a további küzdelmektől 1-3-as összmérleggel.

A magyar csapat pontszerzői: Durázi 10, Gulyás 3, Füzi 3, Kerpel-Frónius 1.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus