Kikaptak Litvániától az U16-os lányok

Egy hullámzó, színvonalas és szoros meccsen minimális különbségű, 2 pontos vereséget szenvedett U16-os lány válogatottunk Litvániától az A-divíziós Eb-n a nyolc közé jutásért.

U16-os A-divíziós Európa-bajnokság, Nyolcaddöntő
Litvánia - Magyarország 74-72 (19-15, 22-22, 15-19, 18-16)

Magyarország: Angyal 12, Dúl 17/6, Farkas 6, Wentzel 6, Horváth 6.
Csere: Kovács 8, Mányoky 7/3, Tóth O. 8, Varga -, Balogh 2.

Litvánia legjobb dobói: Donskichyte 22, Segzdaite 13, Matiukaite 11.

A meccs teljes statisztikája!

Litván triplával indult a találkozó, de Horváth Fruzsina és Angyal Barbara pontjai révén gyorsan átvettük a vezetést. Három és fél perc játék után indultak meg a litvánok, innentől kezdve a teljes negyedben előnyben játszottak, de Dúl Panka és Mányoky Réka révén látótávolságon belül tartottuk magunkat, utóbbi triplájával visszajöttünk két pontra a negyed végén. Matiukaite kosarával zárult az első 10 perc, majd erre dobott még kettőt az második felvonás első percében, kezdett meglépni ellenfelünk (24-15). Kovács Kitti és Balogh Júlia pontjaival kezdtük meg a felzárkózást, de a litvánok válaszoltak ezekre a pontokra. Tóth Orsolya és Wentzel Nóra hat pontjának köszönhetően gyorsan visszajöttünk két pontra (29-27), majd a 17. percben Angyal kosara után már a vezetés is megvolt csapatunknak (30-31). Az utolsó percben Segzdaite egymaga 9 pontot dobott, ezzel vezetett a félidőben Litvánia (41-37).

A második félidőt sokkal jobban kezdtük, Horváth egyenlített gyorsan, a 24. percben pedig Dúl révén megint nálunk volt a vezetés (43-46). Donskichyte kezdte el gyártani a pontokat, innentől kezdve pedig fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik együttes vezetett. Az utolsó percben egyenlített Litvánia, így egállal fordultak a felek a záró felvonásra. A negyed első felében itt is ide-oda változott a vezető csapat kiléte, a 35. percben azonban ellenfelünk 5 ponttal ellépett (66-61). Egyenlítési kísérleteinket egy ideig visszaverték a litvánok, viszont Dúl 39., Mányoky pedig az utolsó percben egyenlített. Az utolsó szó sajnos Litvániáé volt, Donskichyte 16 másodperccel a vége előtt dobta a győztes kosarat, amivel 74-72-re kikaptunk, ezzel a 9-16. helyekért küzdhetünk a továbbiakban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus