Kikaptak Szlovéniától az U20-as lányok

A második csoportmeccsen nem sikerült nyerni az A-divíziós Eb-n, hétfőn a nyeretlen bosnyákok ellen játszik válogatottunk. 

U20-as női Európa-bajnokság, A-divízió, csoportmérkőzés

Magyarország - Szlovénia 77-55 (15-27, 11-21, 16-16, 13-13)

Magyarország: Studer 2, Aho 2, Dubei 5/3, Török 20/3, Kuttor 5
cserék: Bach 1, Weninger 9/3, Kiss A. 5, Kocsis -, Tóth -, Markó 6/6, Benke -

A mérkőzés statisztikája ezen a linken elérhető!

Nem kezdődött jól a meccs a mieink számára, egyetlen Kuttor-kosár született magyar oldalon az első öt percben, a szlovének ellenben eljutottak tizenegyig, sőt, erre rápakoltak még egy triplát is - nagyon hamar tíz egység feletti hátrányba került válogatottunk. Itt aztán megtört a jég, Török révén elkezdtek jönni a kosarak, de Szlovénia olyan hatékonysággal fejezte be támadásait, hogy így is azért küzdöttek Studerék, hogy valahogy tíz ponton belül maradjanak, ami az első negyed végén nem is sikerült (27-15). A szlovén triplák a folytatásban is gyilkosnak bizonyultak, volt pont, amikor a mieink 1/15-tel, ők pedig 6/7-tel álltak kintről, ennek köszönhetően pedig növelték is előnyüket, 40-23-nál érkezett is Cziczás időkérése. A helyzetet súlyosbította, hogy Kuttor és Studer is beütötte harmadik személyijét még a nagyszünet előtt és a padról érkezők sem tudtak új lendületet adni, a különbség elérte a húsz egységet - sőt, túl is lépte, két negyedet követően 48-26 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után már nem nagyon volt miről beszélni, Szlovénia könnyedén tartotta az előnyét, míg a mieink közel harminc pontos hátrányban is küzdöttek minden labdáért - ezúttal azonban ennyi jutott, a küzdelem, ezen a napon jobb volt a szlovén válogatott. Fel nem adták Törökék, de ellenfelük neme hagyott teret a felzárkózásnak, a harmadik negyed végén 64-42 volt az állás. A záró etapban sem történt változás, mindenki pályára lépett, a mieink végül 77-55-ös vereséget szenvedtek és 1-1-gyel állnak a tornán. 

A csoport második meccsén Franciaország 73-63-ra megverte Bosznia-Hercegovinát, így a gallok a mieinkhez hasonlóan egy győzelemmel és egy vereséggel (de rosszabb egymás elleni mutatóval és pontkülönbséggel), a bosnyákok pedig két vereséggel állnak - hétfőn 21:45-től éppen utóbbi együttes ellen zárja a csoportkört a magyar válogatott. 

fotó, slide: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus