Ki-ki meccs az edzőpartnerrel

A tegnapi, hollandok elleni vereségével nehéz helyzetbe kerülő U18-as leány válogatottunk ma este 20.45-től azokkal a horvátokkal játszik a szlovéniai Eb-n, akiket a felkészülés során kétszer legyőzött.

Távolról sem mintaszerű, sokkal inkább sorminta jellegű lányaink eddigi szereplése. Győzelem, vereség, győzelem, vereség.

Örülnénk, ha ma folytatódna a sorminta, ráadásul több, mint fontos lenne nyerni.

Azt leszámítva, hogy lányaink kikaptak a hollandoktól, a többi eredmény kedvezően alakult a mieink számára. A belgák tegnap 55-51-re legyőzték a mi mai riválisunkat, a horvát válogatottat, a cseh csapat pedig 62-58-ra legyőzte az addig veretlen házigazda szlovén válogatottat.

Mindez azt jelenti, hogy jelen pllenetben 3 csapat, a cseh, a holland és a szlovén áll 2-2 győzelemmel és 1-1 vereséggel, a belgák, a horvátok és a mieink pedig fordított mutatóval, 1-1 győzelem mellett 2-2 vereséggel.

Ennek megfelelően a ma esti magyar-horvát gyakorlatilag ki-ki meccs. Aki kikap - kiesik a legjobb nyolc közé jutásért zajló versenyfutásból.

Kecskeméten, edzőmeccseken kétszer is legyőzték Mészárosné Kovács Andrea tanítványai Horvátország legjobbjait, ám a taktikai fegyvertárból, mivel ismert volt, hogy egy ágra kerülhet a két csapat, nyilván mindkét fél el-elrejtett ezt-azt a másik elől. Az edzőmeccseken ráadásul nem volt tét.

Celjében persze már nem nagyon maradhatott titkoban semmi, óriási csata vár ma este lányainkra. Reméljük, ez a most elég kiszámíthatatlan társaság ma szebbik arcát mutatja. Az olyat, amellyel magabiztosan fektette két vállra három napja a szerb csapatot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus