Kiütéses győzelemmel csoportelsők a magyar lányok

Végig nagyon magabiztosan játszva, jól védekezve és hatékonyan támadva győzte le lány válogatottunk Csehországot, a 15-7-es sikerrel pedig eldőlt, hogy csoportelsők is lettek a magyarok.

U18-as 3X3 világbajnokság, Kazahsztán, Csoportkör, 3. mérkőzés
Csehország - Magyarország 7-15

Magyar kosárral indult a mérkőzés, majd Gereben Lívia még az első perc végén betalált támadópattanója után. Kányási Veronika is pontot szerzett, a csehek pedig csak a második perc végén tudtak a gyűrűbe találni. Török Ágnes azonnal válaszolt, így 3 ponttal mentek továbbra is a mieink (1-4), a német mérkőzéshez hasonlóan jól védekeztek. Gereben újabb két pontot szerzett két támadásból, nagyon szépen pörögtek a lányok. Időt is kértek a csehek három perc után, majd egy védekezési hibát kihasználva szereztek kosarat (2-6). Török a 4. perc végén volt újra eredményes, a csehek pedig továbbra is csak szenvedtek, 5 perc játék után, tehát a meccs felénél összesen 2 pontjuk volt, míg Kányási és Mérész Beatrix kosarai után a magyaroknak már 9.

Gereben bejátszása után Kányási volt eredményes a palánk közeléből, majd Török is a festékből szerzett pontot (2-11). Az első napon rendezett két meccsen 24 pontot szerző Krumpholcová és csapata tehetetlen volt, képtelenek voltak tiszta helyzeteket kialakítani. Egy újabb magyar ponttal megvolt a közte 10 is (2-12). Egy középtávolival szerezte meg harmadik pontját Csehország, de Gereben válaszolt szinte azonnal. 2:15-tel a vége előtt Török szerzett kosarat támadópattanó után, amire egy betöréssel feleltek a csehek, de egyre kevesebb idő volt hátra, a 10 pont pedig rettenetesen sok volt másfél perccel a vége előtt (4-14). A hátralévő időben is tartotta előnyét válogatottunk, amely nagyon magabiztos, 15-7-es győzelmet aratott Csehország felett

Ezzel eldőlt, hogy csoportelsők lettek a lányok, mivel mindkét ellenfelét legyőzte csapatunk, amely még elérheti a 3 győzelmet (csehek, Izrael), így biztosan megelőzzük mindkét csapatot.

A magyar csapat pontszerzői: Gereben 5, Török 4, Kányási 4, Mérész 2.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus