Kiütötték Belgiumot az U20-as lányok

Remek támadójátékot bemutatva aratott könnyű győzelmet válogatottunk, így holnap az ötödik helyért játszhat az A-divíziós Eb-n. 

U20-as női Európa-bajnokság, A-divízió

Magyarország - Belgium 87-66 (21-13, 24-22, 23-15, 19-16)

Magyarország: Studer 2, Aho 17/3, Dubei 14/6, Török 16/3, Kuttor 11/3
cserék: Bach 3, Weninger 11, Tóth -, Markó 5/3, Kocsis 2, Kiss 5, Benke 1

A statisztika itt elérhető!

Jó csapatjátékkal, labdajáratással kezdte a meccset a magyar válogatott, főleg Aho és Dubei villogott és az első negyed derekára sikerült is 13-7-es előnybe kerülni. Ez az öt-hat pontos különbség meg is maradt a folytatásban, jól dobtak a mieink és minőségi támadójátékot mutattak be, gyakorlatilag mindenki hozzátett, majd a második negyedben Török triplájával meglett a közte tíz is. Itt felszívta magát Belgium és visszakapaszkodott két kosáron belülre, de Dubei és Török mindig tudott válaszolni, majd a félidőt Aho 2+1-es játéka zárta le - 45-35 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben. A remek triplamutató mellett közelről is nagyon hatékonyan dolgozott a magyar csapat támadásban, hátul pedig labdaszerzésekkel sikerült megtörni a belga rohamokat - jól nézett ki a helyzet két negyedet követően.

A fordulás után pedig még jobbra fordultak a dolgok, rögtön jött két labdaszerzés és egy 8-0-s roham, 53-35-nél úgy tűnt, hogy el is dől a találkozó. Fordulat pedig innen már nem is történt, lányaink remek játékkal, látványos kosárlabdát bemutatva, végül nagyon simán verték meg a belga csapatot, így holnap az A-divíziós Eb ötödik helyéért lépnek pályára. Studer Ágnes ezúttal csak tíz percet töltött parketten, remek statisztikával zárt viszont Aho, Török és Dubei is, de a többiek is hozzátették a magukét - végig megmaradt a kiemelkedő mezőnyhatékonyság, benne a remek triplamutatóval. 

fotó, slide: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus