Kőkemény meccs jön Macedónia ellen

Perléknek kötelező a győzelem, ha fel akarnak jutni az A-divízióba - játékban mindenképp javulni kell a még veretlen macedónok ellen.

U20-as Európa-bajnokság, B-divízió, felsőház

Magyarország - Macedónia 18:00

A szlovákok ellen a szakadék széléről (már csak fél kézzel kapaszkodott a csapat...) táncolt vissza a magyar válogatott - Perl Zoltán fenomenális teljesítményével hosszabbításra mentett, majd itt már Pór Péter fiai lelépték ellenfelüket.

Ennél azonban jóval több kell ma a macedónok ellen, ha életben akarja tartani A-divízióba való feljutási reményeit az együttes. Mivel ugyanis a svédek elleni vereséget hozták magukkal Váradiék, ezért jelenleg a csoport utolsó helyén állnak - ahhoz, hogy innen odaérjenek az 1-2. helyre, Macedóniát és Fehéroroszországot is le kell győzniük.

Ez cseppet sem lesz azonban egyszerű, hiszen bár nálunk van a torna eddigi talán legjobb játékosa, Perl Zoltán, a túloldalon akad egy kihívója: Andrej Magdevski 20,3 pontos átlaggal húzza övéit. A két hátvéd egymás elleni küzdelme alighanem élményszámba fog menni és az is valószínű, hogy amelyikük megnyeri ezt a párharcot, annak csapata jó eséllyel győztesen hagyhatja el a parkettet. Ehhez azonban a magasembereinknek is nagyon oda kell figyelniük, a macedónok ugyanis eddig a torna legjobb lepattanózói és védekezésben is a legjobbak közé tartoznak - sőt, alapvetően a támadójátékuk is az elitben van. Eddig mindhárom mérkőzésüket megnyerték és csak a már említett fehéroroszok ellen izzadtak meg, a másik két találkozót különösebb gond nélkül nyerték meg.

A mieink remélhetőleg túl vannak a nehézkesen teljesített csoportkörön és a formaidőzítés jól sikerült - nagyon koncentrált és pontos játék kell, de azért nem lenne baj, ha Perl Zoliban maradt volna még egy-két csoda...

fotó és slide: FIBA Europe

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus