Kővágó-Laska Márk: megnyerhetjük az Eb-t

Az U20-as válogatott magasembere szerint a svédek lehetnek a legnagyobb ellenfelek, de a csapat játéka már teljesen összeállt.

Hosszas felkészülésen van túl a korosztályos magyar együttes, amelynek nagy részét Kecskeméten végezték. Az edzőmeccsek során rendre győzedelmeskedni tudtak, egyedül egyetlen vereségbe futottak bele Pór Péter tanítványai. A KTE-Duna Aszfaltból ketten is a kerettagok között találhatóak, Keller Iván és Kővágó-Laska Márk közül utóbbi adott interjút a kesport.hu-nak.

Hogyan sikerült a felkészülésetek, milyen a hangulat a válogatottnál?

– Kiváló a hangulat az öltözőben és a pályán is, sokat lendít a csapat teljesítményén, hogy ilyen összeszokottak vagyunk. Az edzőmeccsekről csak pozitívan tudok nyilatkozni, az egyetlen, Portugália elleni vereség úgy gondolom, hogy még belefért. Nagyon sok taktikai elemet tudtunk gyakorolni, az edzőtáborok végére teljesen összeállt az együttes játéka.

Milyen erőt képviselnek a csoportellenfelek?

– Az osztrákok ellen már játszottunk, őket ismerjük is alaposan. A többi együttesről kevesebbet tudunk, talán a svédek lehetnek a legerősebb riválisaink, jól dobnak kintről.

Mi az elvárás a csapattal szemben?

– Egyértelműen az A-divízióba való feljutást tűztük ki célul, erre reális esélyünk is van. Szerintem ha mindenki ki tudja hozni magából a maximumot, akkor megnyerhetjük a kontinensviadalt. A hazai pálya sokat fog jelenteni, számomra ez az első komoly nemzetközi torna válogatottként, úgyhogy alig várom már, hogy játszhassak.

Kicsit térjünk át a kecskeméti pályafutásodra. Új edző, új évad, mire számítasz?

– A felnőtt együttesben szeretnék minél több meccsen bizonyítani, bízom benne, hogy helyem lesz a rotációban. Nem tudom még, hogy Borisz Maljkovics milyen szerepet fog majd nekem szánni, de mindent megteszek majd, hogy játéklehetőséghez juthassak.

forrás és fotó: kesport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus