Közel álltunk az olaszok legyőzéséhez

Sokáig jól tartotta magát, többször vezetett az U20-as női válogatottunk, de végül alulmaradt az olasz együttessel szemben.

U20-as női Európa-bajnokság, A-divízió, C-csoport, 3. forduló

Magyarország – Olaszország 66-71 (18-18, 15-17, 17-21, 16-15)
Spanyolország, Kanári-szigetek

Magyarország: Papp 8, Nagy 17/9, Böröndy 12, Kaposi 4, Aldazabal 14.
Cserék: Studer 2, Zsilinszky 2, Szabó -, Dobos 7, Varga -.

Szövetségi kapitány: Krivacsevics Dragoljub.

Egy pillanatig sem tűnt úgy a mérkőzés kezdetén, hogy a magyar együttest az ilyenkor természetesnek mondott mértéknél jobban megviselte a spanyoloktól elszenvedett nagy arányú vereség. A pénteken önbizalomnövelő, negyven pontos sikert arató olaszok ellen a megilletődöttség jele nem látszott a magyar lányokon, mondhatni azonnal felvették a kesztyűt. A nyitó játékrész elején Aldazabal és Dobos pontjaira támaszkodott csapatunk, melynek rendre akadt válasza sikeres olasz támadásokra. Böröndy a negyedet lezáró duplával küldte rövid pihenőre a feleket.

Aldazabal visszatérése nagyon jót tett a magyar együttesnek. Támadásban lendületesen játszottak lányaink, míg védőmunkájuknak köszönhetően sorra gyártották az olaszok az elhibázott dobásokat, 9-4-es etapnak köszönhetőben került előnyben hazánk válogatottja. Az olaszok időkérést követően más ritmusban kezdtek játszani és villámgyorsan egyenlítettek, viszont Studerék nem torpantak meg, sőt, öt ponttal elléptek, pedig Kaposi és Dobos is begyűjtötte harmadik személyi hibáját. A negyed vége viszont nagyon jól sikerült az olaszoknak, 7-0-s futásuknak köszönhetően fordítottak és előnnyel vonulhattak szünetre.

Az ellépni igyekvő ellenféllel szemben kincset érőnek bizonyultak Nagy gyorsindításokból szerzett kosarai. S bármennyire is meglepő a több bedobott tripla eredményezte az olasz előnyt, mivel a magyar együttes uralta a lepattanócsatát, bár az eladott labdák terén erős javulásra szorult. Több mint négy percen át nem szerzett mezőnykosarat ellenfelünk, de Penna dupláját négy sikeres büntető előzte meg. A nyolc pontosra duzzadó olasz előnyt Aldazabal és Dobos lefaragták három egységre, de negyed végén hat pontos differenciát mutatott az eredményjelző.

A záró tíz perc nem kezdődött jól magyar szempontból. Öt perc alatt csupán két pontra futotta lányainktól, az együttesek közti különbség pedig még nem tapasztalt, két számjegyűre nőtt. A magyar csapat hatalmas hajrába kezdett a hátralévő játékidőben, de a leküzdendő különbség túl nagynak bizonyult, így az olaszok szerezték meg a győzelmet, s vele minden bizonnyal a csoport második helyét.

A vereség ellenére még könnyen továbbléphet a magyar válogatott a középdöntőbe, ugyanis szinte biztos, hogy a spanyolok legyőzik a csoport másik mérkőzésén a még nyeretlen cseheket, ez pedig elegendő lenne a továbbjutáshoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus