Küzdelmes meccsen Németországot is legyőzték a lányok

A magyar lány válogatott második meccsét is megnyerte az U18-as 3X3 vb-n - ezúttal egy küzdelmes, kevés kosárral tarkított meccsen győzték le Németországot 13-8-ra.

Németország-Magyarország 8-13

Az első percben a csapatok nem tudtak betalálni, a palánk alatt jól védekezett mindkét együttes. Gereben Lívia szerezte meg a magyaroknak a vezetést a második percben, majd másodjára járt le a németek támadóideje, mielőtt Kányási Veronika egy 1+1-es akciót csinált. Nagy volt a küzdelem, Kányási tört be a harmadik perc közepén, majd egy német kosár után azonnal reagáltak a mieink, 2 másodperc alatt válaszolt Török Ágnes. A negyedik perc elején időkérés következett 5-1-nél, ami helyrerakta ellenfelünket. A németek büntetőből voltak eredményesek, amire Gereben válaszolt, de egy 1+1-gyel elkezdtek zárkózni, egy újabb büntetővel pedig a negyedik perc végén egyetlen pontra jöttek fel (6-5). A meccs feléhez közeledve Török volt eredményes, de hiába a jó védekezés, a németek válaszoltak (7-6).

A hatodik perc elején egyenlítettek is, de Török faulttal együtt értékesített dobása révén újra visszavette a vezetést a magyar válogatott. Mérész Beatrix is megszerezte első kosarát, de továbbra is sok volt a hiba, illetve a jó védekezés is mindkét oldalon. Török újabb kosarával lett 12-8 az állás két és fél perccel a vége előtt. A mieinknek támadásban mentek annyira a befejezések, mint az első meccsen, viszont sokkal jobban küzdöttek, mint ellenfelük, több szabad- és már a németeknél lévő labdát is megszereztek, emiatt végig előnyben tudtak játszani. A 12-8-at tartották gyakorlatilag a felek, senki nem tudott betalálni - a legvégén sikerült még egy kosarat dobnunk, így végül egy elég küzdelmes meccsen győztünk 13-8 arányban.

Ez azt is jelenti, hogy 2 győzelemmel nyitottak a magyar lányok a csoportban - pénteken a jónak tűnő, a venezuelaiakat Krumpholcová vezetésével szétdobó csehek, illetve Venezuela lesz az ellenfél. Teljesen reálisnak tűnik, hogy tovább is jutnak a lányok a vasárnapi negyeddöntőbe, de ehhez még legalább egy győzelmet szerezni kell.

A magyar csapat pontszerzői: Török 4, Kányási 4, Mérész 3, Gereben 2.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus