Lányaink legyőzték a tartalékos vb-ezüstérmest

A vendéglátó, tavaly U17-es vb-ezüstérmes spanyol csapatot is legyőzte a szlovéniai U18-as A-diviziós Eb-re készülő leány válogatottunk


Spanyolország-Magyarország 43-68 (4-13, 13-18, 9-18, 17-19)

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a kitűnő spanyol U18-as válogatott a második sorával, öt kezdőjátékosa nélkül állt fel. Nos, ez a második sor az első negyedben elég tanácstalan volt a szervezett magyar védekezéssel szemben. A hazaiak nem kevesebb, mint 6 labdát adtak el a nyitó 10 percben,  így lányaink ha nem is sziporkázó játékkal, de Kuttor Enikő és Kiss Virág vezérletével jelentősnek mondható előnyt szereztek. 

A második negyedre sokat javult a színvonal, a hazai "fakónál" is oldódott a feszültség, de ekkor már a mieink támadójátéka is hatékonyabb, pontosabb lett. Studer Ágnes 7 pontot jegyzett ebben a negyedben, Dubei Debóra pedig beemelt egy hármast, így a szünetben megnyugtató, 14 pontos előnnyel vezettek lányaink. 

Térfélcsere után szerencsére sikerült rátenni még egy lapáttal. Ebben a szakaszban Dubei lépett elő vezéregyéniséggé, 7 pontot szerezve. A harmadik negyedben lányaink gyakorlatilag végleg eldöntötték a maguk javára a mérkőzést, 49-26-ra vezetett Mészárosné Kovács Andrea együttese 30 perc után. 

Összességében szép, magabiztos győzelmet aratott a csapat a spanyolok fölött, Kuttor Enikő 11 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát ért el, Dubei 1 lepattanóval maradt el a dupla-duplától. Tekintettel azonban a rivális erősen tartalékos voltára, ezt a diadalt értékén kell kezelni, de ismerve a társaságot, valószínűleg ezzel pontosan tisztában is van. 


Magyarország: Studer 11/3, Dubei 13/9,Weninger 7, Kuttor 11, Kiss V. 10. Cs: Aho 6, Török 3, Tóth 3, László 2, Börondy 2, Kádár, Kocsis.
 

Fotó, slide: fibaeurope.com/Rébay Viktor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus