Lányaink tovább menetelnek az Ifjúsági Olimpián

Szerdán fiaink egy sima és egy szoros meccsen alulmaradtak, lányaink viszont zsinórban a negyedik meccsüket is megnyerték a 3x3 kosárlabdában a kínai Nankingban zajló Ifjúsági Olimpián.

Fiaink a litvánok ellen kezdtek, s ismét elsősorban a gyenge távoli dobásmutató (3/14) miatt 19-13-ra kikaptak a balti legényektől. Fiú együttesünk vezére ezúttal is Horváth Kristóf István volt, a maga 6 pontjával, s ő szerezte együttesünk mindhárom dupláját. Kis Attila Raul és Mike János 2-2, Major Gergely pedig 1 pontot tett a közösbe. Fiaink mai második meccsüket a lengyelek ellen játszották. Az egész torna során e találkozón volt a legegységesebb a csapatmunka, de ez sem volt elég a győzelemhez. Minden magyar srác "bevert" egy-egy távolit, de a "találati arány" (4/16) ezúttal sem volt túl acélos. A 21-18-ra elveszített meccsen Horváth és Kis 5-5, Mike és Major pedig 4-4 pontot dobott.

A lányok ezúttal egy korábbi kosaras nagyhatalom, Brazília fiataljai ellen léptek pályára, s nyertek 21-12-re. A Nagy Dorottya - Aho Nina kettős ezúttal is megállíthatatlan volt, előbbi 10, utóbbi 6 pontot dobott, de a sikerhez kellett még Tóth Tímea 4 és Simon Cintia Mónika 1 pontja is.

Fiaink 1 győzelem mellett 4 vereséggel a 10 csapatos csoport 9. helyén állnak, a lányok viszont 4 győzelemmel vezetik a csoportjukat.

Holnap az ügyességi viadalokat - lány dobó és fiú zsákoló verseny - rendezik, a tornán szünnap lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus