Lányainkat csak a későbbi világbajnok tudta legyőzni

A lányoknál francia, a fiúknál új-zélandi győzelem született a debreceni U18-as B3x3 világbajnokságon

A női finálé hihetetlen színvonalas játékot hozott. A többség az amerikaiakat tartotta esélyeseknek, már csak azért is, mert míg a franciák a mieink ellen egy "gyilkos" hosszabbításos elődöntőt játszottak, addig az USA könnyedén verte az Izraelt. A bronzmeccsen azonban - ki ne tudná - az elődöntőt hosszabbításban elveszítő magyar  csapat nyerte. 

A fináléban - amelynek egyik játékvezetője Cziffra Csaba volt - sokáig, ha szűken is, de az amerikaiak vezettek, a franciák pedig tapadtak rájuk. Mindkét csapat remek dobóformát mutatott. A mérkőzés második felében a Berkany és Chartereau vezette európaiak fordítottak. A végjáték hihetetlen izgalmas volt, az elődöntőben a mieinket csupán hosszabbításban legyőző francia csapat 10 másodperccel a befejezés előtt Berkany büntetőjével megszerezte a győzelmet (20-19). 

A fiú döntőben a jelentős magassági hátrányban lévő argentinok hihetetlen szellemes és ügyes játékkal - és persze kőkemény védekezéssel - 9-4-re megugrottak. Új-Zéland csapatában a legalacsonyabb játékos 190 centi, három kosaras pedig 2 méter fölötti (205, 206 és 209 cm). A folytatásban a magassági fölényét kihasználva kiegyenlítetté tette a játékot a hátrányban lévő új-zélandi csapat. 14-10-es argentin vezetésnél a 206 centis Freeman három triplájával fordított Új-Zéland, majd jött még egy hármas tőlük, s ezzel a remek sorozattal megalapozta a végső 20-18-as sikerét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus