Legkeményebb csoportmeccsére készül az U16-os válogatott

Az eddig remeklő és még szintén hibátlan Belgium ellen gyűjtenék be harmadik győzelmüket a B-divíziós Eb-n Fazekasék.

U16-os Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör, 3. mérkőzés

Magyarország - Belgium 17:30

A magyar válogatott tegnap a vártnál nehezebben, de hozta a kötelező győzelmet Luxemburg ellen, így 2-0-s mérleggel áll a C-csoportban. A mieink mai ellenfele azonban szintén hibátlan még, sőt, két rendkívül impresszív győzelmet aratott: 60-46-ra nyomta le Grúziát, majd tegnap 81-37-re (!) az általunk szűken legyőzött Fehéroroszországot. Eddig elsősorban parádés védekezésükkel tűnnek ki a mezőnyből a belgák, de a támadójátékuk is olajozottan működik: csak ketten átlagolnak tíz pont felett, de így is a jobbak közé tartoznak az Eb-n.

A mieinknél Katona Bence 17,5 pontjával hatodik az Eb teljes mezőnyét figyelembe véve és 80%-os (!) triplamutatójával vezeti a mezőnyt - az ő parádés teljesítménye mellett Fazekas Máté hozza elsősorban a pontokat. Az már bebizonyosodott eddig, hogy bárki képes hozzátenni, tegnap éppen Somogyi emelt be három triplát, de támadásban több opciója is van a csapatnak. Ami kulcsfontosságú lesz, az a védekezés, Váradi Attila szövetségi edző is ezt emelte ki a torna előtt és bár önmagához képest jól védekezik a csapat, ha lehet, még egy fokkal jobban kell pörögni hátul a sikerhez. 

A találkozó a két, eddig még veretlen csapat között 17:30-kor kezdődik, egy győzelemmel válogatottunk a csoport élére ugrana.

Hajrá Magyarország! 

fotó és slide: U-16 Magyar kosárlabda válogatott

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus