Lemaradtak a döntőről az U18-as fiúk

Hiába vezettek magabiztosan, a második félidőben elfogytak, így kikaptak az U18-as fiúk - holnap a feljutásért léphetnek pályára. 

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió, elődöntő

Magyarország - Ukrajna 58-78 (20-20, 23-13, 12-27, 3-18)

Magyarország: Kerpel-Fronius 3/3, Kucsora7/3, Rudner 16/3, Durázi 6, Pápai 9
cserék: Völgyi 6, Fazekas -, Krnjajski 7/3, Németh -, Bordács -, Fülöp 4

Kemény védekezéssel és kissé ideges játékkal kezdődött a találkozó és bár a mieink stabilabbnak tűntek, az ukránok két triplával tartották a lépést. A magyar csapatból kiemelkedett a higgadtan és pontosan kosárlabdázó Rudner Gábor, vezérletével hét ponttal meg is lépett válogatottunk, de az első negyed végére kiegyenlített Ukrajna. A második játékrészt ismét nagy lendülettel kezdték Duráziék, nagy akarattal és rendkívül koncentráltan játszottak - egy 12-0-s futással magabiztos előnyt építettek ki. Észak-keleti szomszédaink is összekapták magukat és elkezdtek zárkózni, de a nagyszünetre így is tízpontos magyar előnnyel mentek a fele - Rudner már 16 egységnél járt, az ukránok pedig 40% alatt dobtak mezőnyből.

A fordulás után hatalmas erőket mozgósított Ukrajna, irgalmatlan tempót diktált a gárda és pillanatok alatt egy kosárnyi távolságra zárkózott. Nem is tudták tartani a lépést a mieink, a negyed közepén már az ukránoknál volt az előny, elkapkodott támadások, védelmi kihagyások jellemezték a magyar csapat játékát. Niemtsu triplája vezette át a feleket a záró etapra, amelyet már mínusz ötről kezdhettek meg Pápaiék, sőt, itt hosszú percekig nem tudtak pontot szerezni - öt perccel a vége előtt el is dőlt a mérkőzés. A mieink összesen három pontot szereztek ebben a játékrészben, így lemaradtak a B-divíziós Eb-döntőről, de holnap 18:45-től a bronzmeccsen még kiharcolhatják az A-divízióba való feljutást. 

Fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus